Badoer tesztként tekint visszatérő versenyére

Luca Badoer tudja, hogy nem lesz könnyű dolga a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol a sérülést szenvedett Felipe Massát fogja helyettesíteni a Ferrarinál. Az olasz egyfajta tesztként tekint visszatérő versenyére, de mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljen.

Luca Badoer tudja, hogy nem lesz könnyű dolga a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol a sérülést szenvedett Felipe Massát fogja helyettesíteni a Ferrarinál. Az olasz egyfajta tesztként tekint visszatérő versenyére, de mindent megtesz azért, hogy jól szerepeljen.

Az elmúlt évtizedben a Ferrari tesztpilótájaként tevékenykedő Badoer legutóbb 1999-ben, az azóta már megszűnt Minardi istálló színeiben állt rajthoz forma-1-es versenyen, ám most ismét lehetőséget kap arra, hogy összemérje tudását a világ legjobbjaival.

A 38 éves olasz pilóta az elmúlt két napot Fioranóban töltötte, ahol kipróbálhatta csapata idei versenyautóját egy promóciós teszt keretén belül, ám a szigorú szabályok szerint naponta csak 100 km-t teljesíthetett, és azt is a Bridgestone ultra kemény gumikeverékein.

“Nagyon motivált vagyok, és mindent ki szeretnék hozni ebből a páratlan lehetőségből. Egy nagyon kemény kihívás előtt állok, és különösen az első néhány nap lesz nehéz számomra Valenciában. Igazából ez egy teszt lesz számomra, de mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érhessem el” – mondta Badoer, aki még egyetlen világbajnoki pontot sem szerzett forma-1-es pályafutása során.

“Őszintén megmondom, hogy Felipére fogok gondolni, mikor először pályára gördülök, mert nagyon megrázott, mikor láttam a balesetét. Örülök, hogy egyre jobban van, és bízom abban, hogy minél hamarabb visszatérhet a versenypályára.”

Badoer azt követően kapott lehetőséget a versenyzésre, hogy a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher a múlt héten, nyakfájdalmaira hivatkozva, lefújta visszatérését. Az olasz pilóta nagyon sajnálja kollégáját, mert tudja, hogy Schumacher keményen dolgozott, hogy rajthoz állhasson Valenciában.

“Michaelre is gondolni fogok, mert mivel együtt edzettünk az utolsó hetekben, jól tudom, hogy mennyire akarta a visszatérését, és milyen keményen dolgozott a felkészülésen” – folytatta Badoer.

“Bár döntése miatt kaptam lehetőséget a Ferraritól a versenyzésre, nagyon sajnálom, mert nem csak jó barátja, de csodálója is vagyok egyben.”

Annak ellenére, hogy nem versenyezhet, Schumacher a csapattal lesz Valenciában, hogy segítse Badoer munkáját, erősítette meg a német sajtófőnöke, Sabine Kehm a SID hírügynökségnek.

A Ferrari számára nagyon fontos, hogy mindkét versenyzője jól szerepeljen az évad hátralévő részében, ugyanis meg akarja tartani harmadik helyét a konstruktőrök versenyében.

A csapat ezért új fejlesztéseket vet be a hétvégén, többek között egy módosított első-, illetve hátsó szárnyat, valamint egy továbbgondolt diffúzort.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!