Bahrein elégedett az új versenynaptárral - F1VILÁG.HU

Bahrein elégedett az új versenynaptárral

HIRDETÉS

Elégedettek a nemrégiben nyilvánosságra hozott 2012-es versenynaptárral a Bahreini Nagydíj szervezői. A szigetországi futamot jövő áprilisban rendezik meg.


Elégedettek a nemrégiben nyilvánosságra hozott 2012-es versenynaptárral a Bahreini Nagydíj szervezői. A szigetországi futamot jövő áprilisban rendezik meg.

A bahreini viadal eredetileg a jövő évi szezon nyitóeseményeként kapott volna helyet a versenynaptárban, a később nyilvánosságra hozott tervezet szerint azonban az idény későbbi szakaszára kapott besorolást, miután az FIA szeretett volna lehetőséget biztosítani arra, hogy a politikai helyzet rendeződjön az országban.

Ez egyben azt is jelentette, hogy az Indiai Nagydíjat áprilisban tartották volna meg, a verseny szervezői azonban úgy találták, nem volna helyénvaló – és egyben kifizetődő -, ha fél éven belül két futamot is rendeznének (hiszen az ország első F1-es versenyét ez év októberében tartják).

A múlt szerdán nyilvánosságra hozott versenynaptár szerint tehát az Indiai Nagydíjat jövő év októberében rendezik meg, míg Bahreinbe április 22-én látogat el a Forma-1 mezőnye.

A sakhiri illetékesek elmondták, elégedettek utóbbi tervezettel, így minden adott ahhoz, hogy jövőre eredményes versenyt rendezzenek Bahreinben.

„Az Indiai Nagydíj szervezőinek kérésére a FOM változtatott az időpontokon, a Bahrein International Circuit pedig örömmel veszi tudomásul, hogy az indiaiakkal való csere okán április 22-én rendezheti meg a 2012-es Bahreini Nagydíjat” – áll a bahreini szervezők által közzétett nyilatkozatban.

„Alig várjuk már, hogy ismét üdvözöljük a Forma-1 csapatait, versenyzőit, szervezőit és rajongóit országunkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!