Verstappen vs. Ocon

Bahrein segítséget vár az F1-es versenytől

A Bahreini Nagydíjnak helyet adó pálya vezetője, Zayed R Alzayani úgy gondolja, hogy országuk számára kulcsfontosságú, hogy megrendezésre kerüljön az április 22-re kiírt megmérettetés, jóllehet sokak szerint kockázatos a verseny lebonyolítása.


A Bahreini Nagydíjnak helyet adó pálya vezetője, Zayed R Alzayani úgy gondolja, hogy országuk számára kulcsfontosságú, hogy megrendezésre kerüljön az április 22-re kiírt megmérettetés, jóllehet sokak szerint kockázatos a verseny lebonyolítása.

„Nagyon szomorú, ami történt, de nem mehetünk vissza az időben és változtathatjuk meg a történéseket, tanulnunk kell belőle és tovább kell lépnünk” – mondta a szakember a BBC Radio 4-nek adott interjújában.

Alzayani továbbá határozottan cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint a kormány arra használná a Bahreini Nagydíjat, hogy bebizonyítsa, minden visszatért a régi kerékvágásba.

„Nem hiszem, nem értek egyet ezzel” – folytatta. „A verseny nem azért kerül megrendezésre, mert a kormány azt akarja, hanem azért, mert Bahrein a motorsport központja Közel-Keleten.”

„Már hét versenyt rendeztünk, és a nézők többsége nem a kormány meghívottja volt, hanem valódi motorsport rajongók. Nem csak belföldről, hanem a körülöttünk lévő országokból érkeznek rajongók, ami azt bizonyítja, hogy igenis szükség van a versenyre.”

„Nem tudom, miért keverjük bele a politikát, ez egy közösségi rendezvény, amire szükség van és biztos vagyok abban, hogy segítene az országunkon.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pénteken megerősítette, hogy figyelemmel követi a térségben zajló helyzetet, azonban a bahreini hatóságok biztosították őket afelől, hogy semmi veszélye nincs a verseny megrendezésének.

„Az FIA folyamatosan figyeli és értékeli a bahreini helyzetet” – mondta a szövetség egyik szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

„Napi kapcsolatban vagyunk a legfelsőbb hatóságokkal. Az FIA garantálja a biztonságot az eseményeken, és a bahreini hatóságok biztosítottak afelől, hogy irányításuk alatt tarják a helyzetet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Íme a Pirelli első 2019-es gumiválasztásai

Nyilvánosságra hozta a 2019-es Forma-1-es idény első versenyeire szánt gumiválasztásait a száguldó cirkusz abroncsszállítója, a Pirelli. Az olasz gyártó a következő idényre leegyszerűsíti abroncsainak elnevezését:

Ricciardo: Verstappen „túl mohó” volt

Daniel Ricciardo szerint „túl mohó” volt csapattársa, Max Verstappen a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon, és kiszorította a pályáról Lewis Hamiltont – ennek ellenére a holland

Friss hírek