Bahrein újra vendégül látná az F1-et

A Bahreini Nagydíj szervezői hétvégén arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy reményeik szerint hamarosan ismét vendégül láthatják majd a száguldó cirkusz mezőnyét.A Bahreini Nagydíj szervezői hétvégén egy hivatalos sajtóközleményben arról tájékoztatták a közvéleményt, hogy reményeik szerint „a nagyon közeli jövőben” ismét vendégül láthatják majd a száguldó cirkusz mezőnyét, ám hogy ez még idén megvalósul-e, az kérdéses.

Mint ismert, a szezont megelőző utolsó tesztsorozatot, valamint az évadnyitó Bahreini Nagydíjat az országban uralkodó állapotok miatt törölték, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) pedig március elején úgy határozott, Bahrein május 1-jéig kap haladékot arra, hogy eldöntse, még 2011-ben bepótolja-e az elmaradt versenyt.

Az FIA szóvivője múlt héten úgy nyilatkozott, várhatóan hétfőn – azaz ma – születik döntés arról, mi lesz a verseny sorsa, a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone azonban szeretné, ha az eredetileg kiszabott határidőt még néhány héttel kitolnák.

Bár a helyzet még továbbra is súlyosnak mondható az országban, a Bahrain International Circuit elnöke, Zayed Rashid Alzayani a minap egy sajtóközleményben elmondta, a körülmények folyamatosan javulnak.

„Hálával tartozunk a Formula One Managementnek (FOM) és az FIA-nak, amiért megértették, hogy nehéz időket él át országunk” – áll a sajtónyilatkozatban.

„Köszönettel tartozunk továbbá a folyamatos támogatásért úgy a nemzetközi motorsport-közösség, mint a Forma-1-rajongók részéről.”

„Nyilvánvalóan nemzetünk számára prioritást élvez, hogy megoldást találjunk a felmerült problémákra, melyekkel Bahrein szembesült. A nemzeti helyzet pozitív irányba halad, folyamatosan javul.”

„A Bahreini Nagydíj önmagában ünnepet jelent, az pedig, hogy megrendezhetjük a versenyt, hatalmas büszkeség Bahrein, illetve a bahreiniek számára. Az egész világ ránk figyel ilyenkor, és alig várjuk, hogy a nagyon közeli jövőben vendégül lássuk a csapatokat, a versenyzőket és mindenkit, aki érintett a Forma-1-ben.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone is megfogalmazta véleményét a közleményben: elmondta, meggyőződése, hogy az ország ismét vendégül láthatja majd a Forma-1 mezőnyét – hogy mikor, arról azonban nem nyilatkozott.

„Bahrein egyértelműen elkötelezett a Forma-1 iránt már a kezdetek óta. Bár a királyság számára nyilvánvalóan az országban felmerült problémák kezelése az elsődleges, kétségtelen, hogy a Bahreini Nagydíj is kiemelt fontossággal bír” – mondta az üzletember.

„Bahreinnel való nyolcéves kapcsolatom során mindig biztos voltam abban, hogy az ország valami egészen különlegeset nyújt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!