Bahreinben már több szakember pótolja Whitingot

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Megosztja a nemrégiben elhunyt Charlie Whiting feladatait a hétvégi Bahreini Nagydíjon a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

A Forma-1 korábbi versenyigazgatója két hete, Melbourne-ben hunyt el tragikus hirtelenséggel, feladatait pedig Michael Masi vette át.

A szakember a Bahreini Nagydíjon is komoly feladatokat lát majd el, ő marad a versenyigazgató, és korábban őt nevezték meg biztonsági delegáltnak is. Ausztráliával ellentétben viszont ezúttal nem ő lesz a verseny startere.

Ezt a feladatot Christian Bryll, az F1 logisztikai menedzsere látja el.

A versenyigazgató-helyettesi feladatok Colin Haywoodhoz kerültek, aki a versenyirányítási rendszer menedzsereként tevékenykedik egyébként.

Az FIA jelenleg is fontolgatja, hogy milyen hosszabb távú megoldást találjon, hiszen korábban sok éven át Whiting egy emberként látta el ezeket a feladatokat.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

F1: Kínai Nagydíj – Végeredmény

A Mercedes kettős győzelmével zárult a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenye, a Kínai Nagydíj. Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat csapattársa, Valtteri Bottas, valamint a Ferrari Sebastian Vettel előtt.

F1 1000. – A résztvevők kedvencei (3. rész)

A Forma-1 történetének 1000. versenyét rendezik hamarosan, Kínában. Megszámlálhatatlanul sok felejthetetlen pillanat, melyekre nemcsak az egyszeri rajongók, de természetesen maguk a résztvevők is szívesen emlékeznek vissza.

Az F1-es Kínai Nagydíj rajtrácsa

Valtteri Bottas vezetésével a Mercedes csapata bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén, mögöttük a Ferrarik, a Red Bullok, a Renault-k és a Haasok sorakoznak.

Ekkor rajtol az F1-es Kínai Nagydíj

A Mercedes versenyzői rajtolhatnak az élről a 2019-es Forma-1-es szezon harmadik versenyén, a Kínai Nagydíjon. Mutatjuk, mikor lesz érdemes a TV elé ülni!

Ekkor lesz az F1-es időmérő Sanghajban

Szoros küzdelmet ígérnek szombatra a Forma-1-es Kínai Nagydíj pénteki eredményei: a nyitónapon Valtteri Bottas mindössze 2 századdal volt gyorsabb a ferraris Sebastian Vettelnél, és úgy tűnik, az élen zajló küzdelmekbe a Red Bull is beleszólhat.

Friss hírek