Bajban lehet a Ferrari a hétvégén - F1VILÁG.HU

Bajban lehet a Ferrari a hétvégén

HIRDETÉS

A belga időjárás miatt problémákkal nézhet szembe néhány csapat a hétvége során – a Ferrari is bajba kerülhet.


A belga időjárás miatt problémákkal nézhet szembe néhány csapat a hétvége során – a Ferrari is bajba kerülhet.

Az előrejelzések szerint a Belga Nagydíjon a hőmérséklet 30°C körül alakulhat, ez a gumikra nézve még inkább hátrányos lehet, mint amire számítottak korábban. Azon csapatok, akik a szuperlágy abroncsokat választották a hétvégére, pórul járhatnak, ezek a keverékek ugyanis a hűvösebb körülmények között működnek megfelelően.

„A szuperlágyak érdekesek lesznek!” – mondta Daniel Ricciardo. „A lágy és a közepes rendben lesz, de meglátjuk, hogy a szuperlágyak kibírnak-e egy kört.”

Ezek az abroncsok tehát nem bizonyulnak túl jó választásnak azok számára, akik az agresszívebb taktikát választották: a Ferrari, a Sauber és a Haas úgy döntött, hogy a közepes keverékeket nem használják a hétvége során. A Ferrari és a Sauber csupán egy szettet bocsát a versenyzők rendelkezésére, a Haas pedig plusz egyet ad Romain Grosjeannak.

Ricciardóhoz hasonlóan Jenson Button számára is kérdés, hogy mennyit bírnak majd a szuperlágyak, illetve, hogy az időmérőn ezek, vagy a lágyak lesznek a leggyorsabb abroncsok.

„Azt hiszem, sokan fognak összehasonlításokat végezni, hogy melyik gumi a gyorsabb, a lágy, vagy a szuperlágy. Ha a levegő 30 fokos lesz, a pálya pedig 50, akkor vajon kibírnak egy teljes kört?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!