Bajnokká tenné a Lotust az új technikai igazgató - F1VILÁG.HU

Bajnokká tenné a Lotust az új technikai igazgató

HIRDETÉS

Hétfőn megkezdte a munkát a Lotus csapatánál a gárda újoncsült technikai igazgatója, Mark Smith – jelentette be a maláj kezekben lévő istálló nemrégiben.


Hétfőn megkezdte a munkát a Lotus csapatánál a gárda újoncsült technikai igazgatója, Mark Smith – jelentette be a maláj kezekben lévő istálló nemrégiben.

A Force India korábbi technikai vezetője tavaly júniusban írt alá az akkor még újonc alakulathoz, ám miután szerződése még volt munkaadójához kötötte, a kontraktus lejártáig nem kezdhetett neki új elfoglaltságának.

Hétfőn azonban a szakember munkába állt a Lotusnál, a hétvégén pedig először vesz részt F1-es versenyhétvégén a kiscsapat színeiben.

„Rendkívül izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt” – nyilatkozta a szakember hétfőn.

„Először vagyok a gyárban, és nagyon lenyűgözött, amit itt láttam, miközben megtekintettem a különböző részlegeket.”

Smith hozzátette, számos nagy csapatnál megfordult már korábban, a világbajnoki címért azonban még egyszer sem harcolhatott, így minden vágya, hogy a Lotusszal felérjen a királykategória csúcsára.

„Karrierem során volt néhány érdekes pillanatom olyan csapatoknál, mint a Jordan, a Renault, a Red Bull Racing és a Force India, és bárhol is voltam, mindig élveztem, amikor futamgyőzelmeknek örülhettünk.”

„Azonban világbajnoki címig egyik alakulattal sem jutottam el, és úgy vélem, hogy ez lesz a fő célom a Team Lotusnál.”

„Nagyon lenyűgözött az, ahogy a csapat felküzdötte magát a rajtrácsra 2010-ben egy remekül funkcionáló autóval, és professzionális munkát vittek véghez a rendkívül rövid idő alatt. Ez óriási eredmény volt, amire építeni tudtak 2011-ben, tehát az alapjai megvannak a hosszú távú sikereknek, és alig várom már, hogy segíthessem a csapatot abban, hogy elérje céljait a következő idények során.”

Hirdetés

A csapat sajtóközleménye szerint Smith a jövő évi versenyautó tervezése mellett az idei évben használatos konstrukció továbbfejlesztésében is aktív szerepet kap,

A szakember – ahogyan korábban a Renault-nál is – Mike Gascoyne felügyelete alatt dolgozhat majd Lewis Butler főtervező, Marianne Hinson aerodinamikai vezető, Dieter Gass helyettes technikai igazgató, valamint Elliot Dason-Barber kutató -és fejlesztőrészleg-vezető társaságában.

Az istálló ügyvezető igazgatója, Riad Asmat, valamint Tony Fernandes csapatfőnök egyaránt örömüket fejezték ki Mark Smith érkezése kapcsán, és remélik, hogy a közös munka gyümölcsét hamarosan learathatják majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!