Bajnokként is veszélybe kerülhet a McLaren - F1VILÁG.HU

Bajnokként is veszélybe kerülhet a McLaren

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes vezetője, Ron Dennis szerint mit sem ér a bajnoki cím, ha csapata nem tudja tisztázni magát a kémügyben a Fellebbviteli Bíróság szeptemberi ülésén Párizsban.

A McLaren Mercedes vezetője, Ron Dennis szerint mit sem ér a bajnoki cím, ha csapata nem tudja tisztázni magát a kémügyben a Fellebbviteli Bíróság szeptemberi ülésén Párizsban.

A meghallgatásra a Belga Nagydíj előtti csütörtökön kerül majd sor Párizsban, ahol a rivális Ferrari állítólag vitathatatlan bizonyítékokkal fog szolgálni, és bebizonyítja, hogy a McLaren igenis felhasználta a főtervezőjénél, Mike Coughlannél talált titkos ferraris információkat idei autója tervezésénél és fejlesztésénél.

Annak ellenére, hogy a FIA Motorsport Világtanács a múlt hónapban bizonyíték hiányában felmentette a wokingi alakulatot, Dennis úgy gondolja, bármilyen nagy sikert is érnek el az idei évben, az eltörpül majd amellett, amekkora kárt szenvedhet csapata a kémügy miatt.

“Azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy győzzünk. Azonban most nem az a legfontosabb, hogy szimplán győzzünk, arra is figyelnünk kell, miként tesszük azt” – mondta Dennis. “Nem tudom, hogy milyen fordulatokra kell számítanunk a Fellebbviteli Bíróságon szeptember közepén.”

“Ha nem tudunk emelt fővel, hírnevünk visszaszerzésével távozni a tárgyalásról, akkor az idei bajnokság végeredménye lényegtelen lesz számunkra. Tudom az igazságot, és az igazság az, hogy a McLaren egy olyan cég, amely soha nem keveredne ilyen dolgokba. Nem szeretnék olyan eljárásokat indítani, amik ártanak a csapat jó hírnevének. A híresztelések és találgatások, melyeket az elmúlt hónapokban olvastam, ledöbbentettek.”

A Ferrari csapatvezetője, Jean Todt a Török Nagydíj után kijelentette, biztos benne, hogy felszínre tör majd az igazság csapata párizsi prezentációja után. “Nagyon fontos lesz a szeptember 13-i meghallgatás. Szeretnénk, ha mindenki tudna az igazságról, és ez meg is fog történni. Mindenkinek ez a vágya, és azon leszünk, hogy mindenki megtudja a teljes igazságot” – mondta a francia szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!