Verstappen vs. Ocon

A Ferrari ugyanazt szúrta el Räikkönennél, mint a Red Bull Verstappennél

Kimi Räikkönen
Fotó: Scuderia Ferrari

Akárcsak a Red Bullnál, a Ferrarinál sem telt el baki nélkül a Belga Nagydíj időmérő edzése – Kimi Räikkönennek nem volt lehetősége arra, hogy a kvalifikáció végén körözzön.

Räikkönen az időmérő végén fejcsóválva állt autója mellett, és a véghajrában már nem tudott gyorskört teljesíteni, így csak a 7. rajtpozíciót szerezte meg.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy mi a probléma, azonban a finn pilóta a kvalifikációt követően elárulta, hogy elfogyott az üzemanyag az autójából, és egyszerűen nem volt már idejük arra, hogy újratankolják.

Ugyanez volt a helyzet egyébként a Red Bullnál és Max Verstappennél, akinél a csapat eltaktikázta az időmérőt: a Q3 elején teljesítették gyorsköreiket, mert arra számítottak, néhány perc múlva erősebben fog esni az eső.

„Tudtam, hogy mennyi üzemanyagunk van, de őszintén szólva nem tudtam, hogy nincs időnk arra, hogy újratankoljuk és újra kimenjünk” – nyilatkozta Räikkönen.

„Azt hiszem, meg kellett volna álltunk, amikor lecseréltük a kerekeket, meg kellett volna tankolnunk az autót, és akkor több kört sikerül megtennünk. Nem tudom az okokat. Nem volt megbeszélésünk még.”

„Nyilvánvalóan nem így kellett volna végződnie, de ezt sikerült ma elérni, szóval meg kell vizsgálnunk, hogy mi történt és miért” – folytatta a finn.

„Tudtuk, hogy mennyi üzemanyag van az autóban, de talán valamit másképp kellett volna csinálni, behozni az autót, rátankolni, és akkor a végén is kint lehettünk volna. Vagy nem tudom.”

„Azt gondoltam, hogy elég időnk van arra, hogy bejöjjünk és változtassunk, de nem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek