Niki Lauda

Bakuban jönnek a Ferrari első komolyabb fejlesztései

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Több fejlesztést is pályára visz a hétvégi Azeri Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata – az olasz istálló mihamarabb szeretne közelebb kerülni a Mercedeshez.

A maranellóiak nagy reményekkel vágtak neki a 2019-es szezonnak, autójuk ugyanis remekül teljesített a téli teszteken. A szezon első versenyei azonban ennek ellenére nem a várakozások szerint alakultak, és miközben a rivális Mercedes három kettős győzelmet is szerzett, a Ferrari legjobb eredménye egy 3. hely volt Kínában.

A gyenge kezdés után a csapat aerodinamikai filozófiája is megkérdőjeleződött.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a minap elárulta, Bakuban már több újítást pályára visznek.

„Viszünk néhány fejlesztést Bakuba, ez lesz az SF90-es első fejlesztési lépcsője” – mondta a szakember.

„Az első három, egyáltalán nem a várakozásaink szerint alakult verseny után ez egy újabb fontos pillanat számunkra. Nagyon jól felkészítettük ezeket, elemeztünk minden adatot, amit mostanáig gyűjtöttünk, és megnéztük azokat a területeket, melyeken fejlődhetünk. Dolgoztunk a versenyautó beállításain, illetve az erőforrás-menedzsmenten is a versenypálya karakterisztikájának megfelelően.”

Az F1VILÁG.HU csapata is a helyszínről számol majd be az Azeri Nagydíjról, így a hét folyamán érdemes lesz figyelemmel kísérni weboldalunkat és Facebook-oldalunkat, hiszen exkluzív információkkal jelentkezünk!

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek