Bár autót tört, Hamilton elégedett a nyitónappal - F1VILÁG.HU

Bár autót tört, Hamilton elégedett a nyitónappal

HIRDETÉS

Ugyan balesettel zárta a napot, mégis elégedetten nyilatkozott a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton Jerezben.


Ugyan balesettel zárta a napot, mégis elégedetten nyilatkozott a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton Jerezben.

A brit versenyző elsőként gurult pályára kedden reggel, 18 kör után azonban a gumifalban találta magát, miután autójának első szárnya leszakadt, és az autó alá szorult.

Miután az autó alaposan megsérült a balesetben, a csapat nem tudta folytatni a munkát Jerezben, Hamilton azonban ennek ellenére elégedett a ma látottakkal.

„Számomra hihetetlen pozitívum az, hogy én gurulhattam pályára először, és elég sok kört meg tudtam tenni” – mondta a brit versenyző.

„Más csapatok csak felvezető köröket futottak, néhány órával azután kezdték a munkát, hogy mi pályára gurultunk, szóval nagyon elégedett vagyok azzal, hogy teljesítettük a tervezett programot.”

„Az autó jónak tűnik, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy még nagyon korán van. Összességében tehát pozitív napunk volt.”

„Természetesen nem szerencsés ilyen korán befejezni a munkát, amikor mindenki ilyen keményen dolgozott, és úgy tűnt, könnyedén a miénk lesz a legtöbb teljesített kilométert. De vissza fogjuk nyerni az elvesztett pályaidőt, és jobb, hogy az efféle dolgok itt történnek, nem pedig Melbourne-ben.”

„Nagyon büszke vagyok a csapatra azért, hogy itt lehetünk, és továbbra is keményen fogjuk nyomni.”

Paddy Lowe, a gárda technikai igazgatója elárulta, egyelőre még nem tudják, mi okozta a keddi balesetet, miután azonban nincs elég pótalkatrész az új autóhoz, ma már nem tudták folytatni a munkát.

„Lewis pozitív visszajelzéseket adott, miután sikerült néhány mért kört teljesítenie” – mondta a szakember.

Hirdetés

„Ami a technikai problémát illeti: még vizsgáljuk, mi okozta a balesetet, és emiatt, illetve azért, mert meg kell javítani az autót, a tesztnapunk korábban véget ért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!