Megosztás:

Bár nem helyesli, a Mercedes kihasználná a Manort

A Mercedes főnöke szerint aranyat érhet a partnerség.
A Mercedes főnöke szerint aranyat érhet a partnerség. © GEPA Pictures

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Manor a német gyártó afféle B-csapataként tevékenykedik majd a jövőben.

A szakember kifejtette, kissé aggasztónak tartja a Ferrari, valamint a Forma-1 mezőnyéhez idén csatlakozó Haas partnerségét.

„Egyik szemünk sír, a másik nevet” – mondta Wolff az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva.

„A Ferrari egy intelligens lépést tett meg azzal, hogy szövetségre lépett a Hasszal, és ennek teljesítménybeli eredményei is lehetnek. Ha így lesz, nagyon jól jártak el.”

Arra a kérdésre, hogy a Mercedes már most is amolyan B-csapatként tekint-e Manorra, melynek idén már motorszállítója lesz, és mely leszerződtette ifjú tehetségét, Pascal Wehrleint, Wolff így felelt: „Nem. De Pascal Wehrlein mellett az egyik szélcsatornánkat is használni fogják majd.”

„Ami a továbbiakat illeti, minden lehetőséget nyitva kell hagyni. Ha a szabályok keretein belül lehetőség van arra, hogy egy kooperáció segítségével javítsunk a teljesítményen, akkor ki kell használnunk.”

„Nem igazán vagyok biztos abban, hogy a megfelelő irány a Forma-1 számára az, hogy a nagycsapatok B-csapatokat használnak, hogy kipróbáljanak bizonyos fejlesztési irányokat. De 2017-ben nagy szabályváltozások jönnek, és ez most aranyat érhet.”

„De magával a filozófiával nem értek egyet.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Akár négy versenyzőt is foglalkoztathat a 2016-os Forma-1-es szezon során a Manor csapata – írja...

Hozzászólások

( komment)