Barcelona: Nasr az élen délben - F1VILÁG.HU

Barcelona: Nasr az élen délben

HIRDETÉS

A Sauber versenyzője, Felipe Nasr volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének első napján, délelőtt.


A Sauber versenyzője, Felipe Nasr volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének első napján, délelőtt.

A brazil újonc 1 perc 27,307 másodperces idővel száguldott körbe a katalán ringen, tőle mindössze 56 ezreddel lemaradva végzett a második helyen Daniel Ricciardo az ebédszünet előtt.

A Lotus színeiben Pastor Maldonado rója ma a köröket, ő egyelőre a harmadik helyen áll, míg a negyedik pozícióban a Toro Rosso holland tehetsége, Max Verstappen zárt délelőtt.

Kimi Räikkönen egyelőre csak az ötödik, mai legjobbját kanyarlevágás miatt végül törölték, így jelenleg 7 tizeddel van lemaradva az élen álló Nasr-től.

A McLaren számára ugyan jól indult a tesztnap, Jenson Button azonban délután már nem ülhet autóba. Az MP4-30-asban ugyanis meghibásodott a kinetikus energia-visszanyerő rendszer, a problémát pedig csak úgy lehet orvosolni, ha kicserélik a teljes erőforrást.

Mivel ez időigényes folyamat, Button számára véget ért a barcelonai nyitónap. Sőt, könnyen lehet, hogy Fernando Alonsóra is problémák várnak pénteken, a Honda ugyanis csak szombatra tudja legyártani a meghibásodott tömítés újabb specifikációját.

A Mercedesnél ma Lewis Hamilton kezdte meg a munkát, a címvédő azonban csak 11 körig jutott, majd kénytelen volt befejezni a munkát mára betegsége miatt.

A német istállónál ezért a tartalékos Pascal Wehrlein vette át a mai feladatokat, aki a délelőtt nagy részét még a Force India tavalyi versenyautójának tesztelésével töltötte.

Paddy Lowe a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva azt mondta, azért az ifjú németet ültetik autójukba, mert nem akarják „túlhasználni” másik versenyzőjüket, Nico Rosberget, aki holnap lesz majd szolgálatban.

Wehrlein jelenleg tehát két idővel szerepel a tabellán: 1 perc 28,329 másodperces legjobbját még a Force India autójával futotta, a Mercedes idei modelljével pedig 1 perc 29,286 másodperces időig jutott.

A Williamsnél az istálló női tesztpilótája, Susie Wolff szorgoskodik ma, ő Hamiltont megelőzve a kilencedik helyen áll jelenleg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!