Barcelonában és Silverstone-ban lesz évközi teszt

Spanyolországban és Nagy-Britanniában is rendeznek egy-egy kétnapos Forma-1-es tesztet a 2016-os idény során – értesült az Autosport című angol szaklap.


Spanyolországban és Nagy-Britanniában is rendeznek egy-egy kétnapos Forma-1-es tesztet a 2016-os idény során – értesült az Autosport című angol szaklap.

A keddi és szerdai gyakorlásokat a spanyolországi és az angliai versenyhétvégét követően tartják majd meg május 17-18-án, illetve július 12-13-án.

A Forma-1 2016-os Sportszabályzata kimondja, idény közben mindössze két tesztet lehet megtartani, ezek pedig maximum kétnaposak lehetnek, ráadásul olyan pályákon kell lebonyolítani őket, melyeken versenyt is rendeznek.

A szabályzat emellett azt is leírja, hogy a négy napból legalább kettőn fiatal tehetségeknek kell lehetőséget biztosítani.

Tavaly Barcelonában és Spielbergben rendeztek évközi tesztet, Silverstone-ban utoljára 2014-ben gyakorolt a mezőny.

 

Kapcsolódó cikkek

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 8. nap

Pénteken befejezték a tesztelést a spanyolországi Barcelonában a Forma-1 csapatai. A zárónapon Sebastian Vettel 3 ezredmásodperccel volt gyorsabb a Mercedes címvédőjénél, Lewis Hamiltonnál. Mutatjuk a legjobb fotókat!

Leclerc: Remekül indult a 2019-es szezon!

Utolsó tesztnapját töltötte a Ferrari SF90-es kódjelű versenyautójának volánja mögött Charles Leclerc – a monacóit ugyan kisebb műszaki hiba hátráltatta csütörtökön, mégis úgy érzi, felkészülten várhatja a 2019-es idényt.

Leclerc az élen, Gasly rommá törte a Red Bullt

A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok utolsó előtti előszezoni tesztnapján, Barcelonában. A Mercedesek ezúttal is hátul végeztek, Pierre Gasly pedig csúnyán összetörte a Red Bullt.

Friss hírek