Fotó: Scuderia Toro Rosso
Hírek

Barcelonában tovább tárgyal majd a Honda és a Red Bull

A jövő hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínén, Barcelonában tovább folytatja majd az egyeztetéseket egy esetleges jövőbeli együttműködésről a Red Bull Racing és a Honda.

A Milton Keynes-i istálló és a japán motorgyártó nemrég, Bakuban megtartotta első formális találkozóját, ahol Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok tanácsadója egyeztetett Jamamoto Maszahaszival.

A Red Bull jelenleg érvényes szerződése a szezon végén lejár jelenlegi motorpartnerével, a Renault-val, és jó esély van rá, hogy 2019-ben a Honda erőforrásaival folytatják. Az osztrákok páholyból figyelhetik a japánok idei fejlődését, hiszen kiscsapatuk, a Toro Rosso már idén is a Honda motorjait használja.

Úgy tudni, a Red Bull és a Honda közötti első egyeztetések pozitív eredménnyel zárultak, és jövő hétvégén, Barcelonában tovább folytatódnak majd a tárgyalások. Az F1VILÁG úgy értesült, a felek szeretnék, ha a júniusi Kanadai Nagydíjig döntés születne a kérdésben.

Montrealban egyébként a tervek szerint Honda és a Renault is beveti új fejlesztésű motorspecifikációját.

Ha hinni lehet a híreknek, a Hondával való együttműködés nem járna olyan komoly tőkeinjekcióval a Red Bull számára, mint az elmúlt 3 évben a McLaren esetében. Ehelyett a japánok azt szeretnék, ha fiatal versenyzőik lehetőséget kaphatnának az F1-ben – vélhetően a Toro Rosso révén.

Szólj hozzá!