Barrichello a pontszerzésre hajt Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Barrichello a pontszerzésre hajt Melbourne-ben

HIRDETÉS

A pontszerzésre törekszik a 2011-es szezon első versenyén a Williams istálló veteránja, Rubens Barrichello.


A pontszerzésre törekszik a 2011-es szezon első versenyén a Williams istálló veteránja, Rubens Barrichello.

A brazil versenyző a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, meg van győződve arról, hogy jobb eredményekre lesznek képesek, mint az elmúlt esztendőben, ám azt egyelőre nehéz megmondani, hogy riválisaikhoz képest milyen munkát végeztek a téli felkészülési időszakban.

„Második idényemre készülök ezzel a csapattal és sokkal jobb formában vagyunk, mint tavaly ilyenkor” – mondta Barrichello.

„Minden jól fel van készítve, a csapat pedig kiváló munkát végez azért, hogy minden rendben legyen a melbourne-i idénynyitóra.”

„Azt gondolom, jobb teljesítményre leszünk képesek, mint 2010-ben. Az autó teljesen más, így másképp kell kezelni is, de nagyon kedvelem. Hogy mennyire gyors, azt nehéz megmondani, de érzésre ez az autó jobb, mint a tavalyi.”

Barrichello hozzátette, célja, hogy a melbourne-i időmérőn a legjobb tíz közé verekedje magát, majd a másnapi futamon annyi pontot szerezzen, amennyit csak tud.

„Egyelőre nagy kérdőjel, hogy hol állunk. Tudom, hogy fejlődtünk, de minkét oldalról vesznek körül csapatok. Tudom, mennyire optimista vagyok, és hogy mennyire szeretném azt mondani, igazán jó munkát végeztünk, de amit kijelenthetek, az annyi, hogy szeretnék a Q3-ba kerülni az időmérőn, majd pontokat szerezni, és úgy gondolom, ez elérhető.”

A rutinos versenyző emellett elmondta, nincs könnyű dolguk a kinetikus energia-visszanyerő rendszer [KERS], valamint az állítható hátsó szárny használatával, és miután a biztonság elsődleges, megvitatják majd azokat a Nemzetközi Automobil Szövetséggel [FIA].

„Elég kemény használni a KERS-rendszert és az állítható hátsó szárnyat. Persze meg lehet szokni, de minden pályán új kihívás lesz. A KERS használatához nézni kell a kormányt, hogy minél többet spóroljunk vele, és hogy a megfelelő helyeken használjuk, tehát nem nézhetünk folyamatosan előre. Ez olyasvalami, amit áttekintünk majd Charlie Whitinggal [az FIA állandó versenyigazgatója] és Jean Todttal [az FIA elnöke], hogy javítsunk rajta.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!