Verstappen vs. Ocon

Barrichello elárulta, mivel utasította el őt Schumacher családja

Fotó: Scuderia Ferrari

Michael Schumacher egykori csapattársa, Rubens Barrichello elárulta, neki sincs semmilyen információja a hétszeres világbajnok állapotáról, a család ugyanis neki sem árul el információkat.

Schumacher 2000 és 2005 között volt Barrichello csapattársa a Ferrarinál, összesen 105 közös versenyen vettek részt a patinás olasz istálló színeiben.

Azt már Nico Rosberg is nyilatkozta korábban, a legendás versenyző tökéletesen űzte a pszichológiai játszmákat, nemrég pedig Barrichello is elárult néhány dolgot az együtt töltött időkről. A brazil nem minden esetben tekintett pozitívan Schumacherre, ám kétségkívül mély nyomot hagytak benne a közös évek.

„Egy pohár borral a kezében nagyszerű volt, egy igazi partner. De a versenypályán, illetve a meetingeken voltak olyan pillanatok, amikor egyszerűen nem hittem el, hogy tényleg azokat a dolgokat mondta” – fogalmazott Barrichello a TV Globónak nyilatkozva.

Schumacher 2006 végén átmenetileg visszavonult az F1-ből, Barrichello pedig a Hondához szerződött. Miután Schumacher 2010-ben a Mercedesszel visszatért, az egykori csapattársak ismét találkoztak a versenypályán.

A legemlékezetesebb „ütközetük” kétségkívül a 2010-es Magyar Nagydíjon vívott párharcuk volt. Barrichello előzésbe kezdett Schumacher mögött, a német azonban nem adta könnyen a bőrét, és agresszíven védekezett, már-már a falnak szorítva a brazilt.

„Számomra olyan volt az, mint egy harc a győzelemért. Azt mondtam magamnak, ’Istenem, ha te is úgy akarod, hogy megelőzzem őt ma – egy másmilyen autóval –, akkor kérlek, add meg ezt nekem!’” – mondta Barrichello.

„Habár autójának orra már szinte ott volt mellette, ő még mindig csukta be a kaput. De akartam ezt a lehetőséget, és abban a pillanatban eszem ágában sem volt levenni a lábam a gázról.”

Barrichello elárulta, Schumacher családja nem engedte neki, hogy meglátogassa volt csapattársát, azt azonban elmondta, a hétszeres világbajnok valamilyen formában mindig jelen van az életében.

Barrichellót nemrég daganattal műtötték, a brazil orvosa pedig azt mondta neki: „Schumacherről beszéltél nekem, ezt mondta az orvos. És nem ez az első alkalom. Lehet valami a tudatalattimban. A kapcsolatunk nem csak a TV-n keresztül volt.”

„Az első próbálkozásomat a látogatásra vonatkozóan elutasították. Azt mondták, ’sem neki, sem neked nem lenne jobb’. Nincsenek is híreim vele kapcsolatban, de valamilyen formában mindig jelen van az életemben.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek