Barrichello elárulta, mivel utasította el őt Schumacher családja - F1VILÁG.HU

Barrichello elárulta, mivel utasította el őt Schumacher családja

HIRDETÉS
Rubens Barrichello, Michael Schumacher, Ferrari, 2001, Jean Todt, world champions, title, Hungarian GP, Mogyoród, Hungaroring

Michael Schumacher egykori csapattársa, Rubens Barrichello elárulta, neki sincs semmilyen információja a hétszeres világbajnok állapotáról, a család ugyanis neki sem árul el információkat.

Schumacher 2000 és 2005 között volt Barrichello csapattársa a Ferrarinál, összesen 105 közös versenyen vettek részt a patinás olasz istálló színeiben.

Azt már Nico Rosberg is nyilatkozta korábban, a legendás versenyző tökéletesen űzte a pszichológiai játszmákat, nemrég pedig Barrichello is elárult néhány dolgot az együtt töltött időkről. A brazil nem minden esetben tekintett pozitívan Schumacherre, ám kétségkívül mély nyomot hagytak benne a közös évek.

„Egy pohár borral a kezében nagyszerű volt, egy igazi partner. De a versenypályán, illetve a meetingeken voltak olyan pillanatok, amikor egyszerűen nem hittem el, hogy tényleg azokat a dolgokat mondta” – fogalmazott Barrichello a TV Globónak nyilatkozva.

Schumacher 2006 végén átmenetileg visszavonult az F1-ből, Barrichello pedig a Hondához szerződött. Miután Schumacher 2010-ben a Mercedesszel visszatért, az egykori csapattársak ismét találkoztak a versenypályán.

A legemlékezetesebb „ütközetük” kétségkívül a 2010-es Magyar Nagydíjon vívott párharcuk volt. Barrichello előzésbe kezdett Schumacher mögött, a német azonban nem adta könnyen a bőrét, és agresszíven védekezett, már-már a falnak szorítva a brazilt.

„Számomra olyan volt az, mint egy harc a győzelemért. Azt mondtam magamnak, ’Istenem, ha te is úgy akarod, hogy megelőzzem őt ma – egy másmilyen autóval –, akkor kérlek, add meg ezt nekem!’” – mondta Barrichello.

„Habár autójának orra már szinte ott volt mellette, ő még mindig csukta be a kaput. De akartam ezt a lehetőséget, és abban a pillanatban eszem ágában sem volt levenni a lábam a gázról.”

Barrichello elárulta, Schumacher családja nem engedte neki, hogy meglátogassa volt csapattársát, azt azonban elmondta, a hétszeres világbajnok valamilyen formában mindig jelen van az életében.

Hirdetés

Barrichellót nemrég daganattal műtötték, a brazil orvosa pedig azt mondta neki: „Schumacherről beszéltél nekem, ezt mondta az orvos. És nem ez az első alkalom. Lehet valami a tudatalattimban. A kapcsolatunk nem csak a TV-n keresztül volt.”

„Az első próbálkozásomat a látogatásra vonatkozóan elutasították. Azt mondták, ’sem neki, sem neked nem lenne jobb’. Nincsenek is híreim vele kapcsolatban, de valamilyen formában mindig jelen van az életemben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!