Barrichello hazai pályán verheti meg Buttont - F1VILÁG.HU

Barrichello hazai pályán verheti meg Buttont

HIRDETÉS

Rubens Barrichello elmondta, hogy nem lesz kíméletes és könyörtelenül le fog csapni a hazai közönsége előtt versenyző Jenson Buttonra a hétvégi Brit Nagydíjon, ha úgy érzi, meg tudja verni csapattársát Silverstone-ban.

Rubens Barrichello elmondta, hogy nem lesz kíméletes és könyörtelenül le fog csapni a hazai közönsége előtt versenyző Jenson Buttonra a hétvégi Brit Nagydíjon, ha úgy érzi, meg tudja verni csapattársát Silverstone-ban.

A brazil pilóta egyre inkább frusztrált amiatt, hogy az elmúlt hét futamon mindig vele történek a problémák, miközben csapattársa hat győzelmet aratott, mellyel toronymagasan vezeti a bajnokságot.

Barrichello azonban úgy érzi, megfelelő elégtétel lenne számára, ha éppen hazai közönsége előtt tudna borsot törni Button orra alá, amire egyébként minden esélye megvan, ugyanis nagyon szereti a brit pályát, ahol tavaly még a dobogóra is felállhatott.

“Silverstone az egyik nagy kedvencem” – mondta Barrichello. “Egy olyan helyszín, amit igazán élvezek. A versenypálya fantasztikus számomra, és nagyon rossz látni, hogy Silverstone nem lehet ott a jövő évi versenynaptárban.”

“Úgy gondolom, hogy megszorongathatom Jensont hazai versenyén, bár biztos vagyok abban, hogy minden erejével harcolni fog, ahogy én is mindig teszem Brazíliában, a hazai közönség előtt.”

“Azonban nem leszek kíméletes, és nem fogok arra gondolni, hogy esetleg mit veszek el tőle. Tizenhét évnyi versenyzés után nincsenek érzelmek ilyen szinten, minden a győzelemről szól, és ha van esélyed, akkor nem gondolkodsz más dolgokon.”

“Bár jól kijövünk egymással, mind a pályán, mind azon kívül, biztos vagyok abban, hogy ő is ezt mondaná, és ha lehetősége adódna, győzelmet aratna Brazíliában” – folytatta a brazil pilóta, aki a török futamon történt kiesését követően, 26 pontra van lemaradva csapattársától.

A csapat tulajdonosa és vezetője, Ross Brawn is nagy favoritnak tartja Barrichellót a hétvégi versenyen, aki elmondása szerint valóban megszorongathatja Buttont.

“Rubens hihetetlenül erős Silverstone-ban, mert karrierje kezdetén rengeteg időt töltött ezen a pályán” – mondta a brit csapatfőnök. “Úgy tűnik, nagyon fekszik neki ez a ring, szereti, és fekszik versenyzési stílusának.”

“Nem egy olyan helyszín, ahol óvatosan kell bánni a fékezéssel, ami egy olyan terület, ami általában kritikus szokott lenni számára. Arra számítok, hogy jól fog menni a hétvégén, hiszen hihetetlenül motivált.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy továbbra is versenyezhetnek-e egymással versenyzői, Brawn így felelt: “Minden futam előtt van egy sportértekezletünk, és múlt vasárnap azt kérdezték, hogy ’szabadon versenyezhetünk egymással?’, amire én azt feleltem, hogy ’igen, de nem ütközhettek egymással’.”

“Nem várom tőlük, hogy kétes manőverekbe bocsátkozzanak, mert egyszerűen nem kockáztathatjuk meg azt, hogy kilökjék egymást a pálya szélére, ennyi a kérésem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!