Barrichello még nem mondott le a vb-címről - F1VILÁG.HU

Barrichello még nem mondott le a vb-címről

HIRDETÉS

Rubens Barrichello továbbra is optimistán tekint a jövőbe és bízik a bajnoki cím megszerzésébe, jóllehet tovább nőtt lemaradása Jenson Buttonnal szemben, aki egy hellyel előrébb végzett a Szingapúri Nagydíjon.

Rubens Barrichello továbbra is optimistán tekint a jövőbe és bízik a bajnoki cím megszerzésébe, jóllehet tovább nőtt lemaradása Jenson Buttonnal szemben, aki egy hellyel előrébb végzett a Szingapúri Nagydíjon.

Bár jobb pozícióból vágott neki a futamnak, Barrichello végül csatát vesztett Buttonnal szemben, miután értékes időt vesztett második kiállásán, mikor nem tudta üresbe tenni váltóját, és lefulladt a motorja.

A brazil pilóta lemaradása ezzel 15 pontra nőtt csapattársával szemben, akinek már fel sem kell állnia a dobogóra az utolsó három versenyen, hogy megszerezze a bajnoki címet.

“Egy igen mozgalmas hétvége volt számomra, egy kemény versennyel” – mondta Barrichello. “Jól kaptam el a rajtot, szereztem néhány pozíciót, és az első etapban minden a tervek szerint alakult. Bosszantó, hogy a biztonsági autó nem segített, azonban még így is kiváló pozícióban voltam.”

“Sajnos volt egy problémám a második kiállásom alkalmával, mikor nem tudtam üresbe kapcsolni, és lefulladt a motor, ami miatt éppen annyi időt vesztettem, hogy nem tudtam Jenson elé visszatérni.”

Barrichello a verseny végén rohamléptekben közeledett csapattársához, akinek gondjai voltak a fékekkel, ám a csapat rászólt a fülére, hogy vegyen vissza, mert neki sem tökéletesek a fékei.

“A fékekkel küszködtem az utolsó néhány körben, és már nem tudtam olyan keményen hajtani, mint azelőtt, így a 6. helyen végeztem” – magyarázta a brazil pilóta, aki mindössze két másodperces hátrányban futott be csapattársa mögött.

A veterán versenyző helyzete most nem egyszerű, mert bár az elmúlt versenyeken folyamatosan csökkentette hátrányát, még mindig komoly a lemaradása Buttonnal szemben, azonban még bármi megtörténhet, elég csak visszaemlékeznünk 2007-re, mikor Kimi Raikkönen úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy három futammal a vége előtt 17 pont volt a hátránya.

“Jobb is lehetett volna a hétvége, de a történtek ellenére mindössze csak egy pontot vesztettem Jensonnal szemben a bajnokságban, így továbbra is pozitív vagyok, és eszem ágában sincs feladni a küzdelmet” – tette hozzá Barrichello.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!