Barrichello nem gondol a visszavonulásra - F1VILÁG.HU

Barrichello nem gondol a visszavonulásra

HIRDETÉS

Bár egyesek azt gondolták, hogy a Honda kiszállásával átgondolja helyzetét, és bejelenti visszavonulását, Rubens Barrichello továbbra is minden erejével azon van, hogy rajthoz állhasson a jövő évben a Forma-1-ben.

Bár egyesek azt gondolták, hogy a Honda kiszállásával átgondolja helyzetét, és bejelenti visszavonulását, Rubens Barrichello továbbra is minden erejével azon van, hogy rajthoz állhasson a jövő évben a Forma-1-ben.

A brazil pilóta a héten látogatást tett a csapat brackley-i bázisán, ahol biztosította a vezetőséget arról, hogy mindenben számíthatnak a segítségére, jóllehet még nincs szerződése a jövő évre.

“Közöltem Ross (Brawn) csapatfőnökkel, hogy teljes mértékben fel vagyok tüzelve, és készen állok a versenyzésre” – mondta Barrichello az autosport.com-nak adott exkluzív interjújában.

“Azt is mondtam neki, hogy ez egy remek alkalom lenne arra, hogy búcsút intsek a sportnak, és elkezdjek hadakozni azokkal az emberekkel, akik rosszat tettek nekem a múltban, de nem ezt szeretném. Készen állok a versenyzésre. Már a súlyfeleslegem felét leadtam, és mindent megteszek azért, hogy tovább folytathassam.”

Barrichello a szezonzáró óta kemény diétán van, hogy megfelelő formában legyen a következő idényre, és a tréningekről sem feledkezik meg. A brazil pilóta novemberben megnyerte Felipe Massa gokartversenyét is, ami szintén bizonyítja elszántságát és küzdeni akarását.

“Nem gondolom, hogy az bárkit is meggyőzne, hogy megnyertem a gokartversenyt Brazíliában. Természetesen az egy jóval alacsonyabb szintű verseny, mint a Forma-1, ám jól mutatja az elszántságomat. Úgy érzem, a hátam mögött álló élettapasztalattal, a sebességemmel, és a koncentráltságommal sokat tudnék segíteni a csapatnak” – folytatta Rubens.

“És nem csak egy évvel szeretném meghosszabbítani a szerződésemet. Két vagy három évet még le szeretnék húzni a sportban. Pályafutásomat slick gumikon kezdtem meg, és nagyon szeretném, ha azokon is fejezhetném be.”

A jövő évben számos új szabály és megszorítás kerül bevezetésre. Megváltozik az autók aerodinamikája, visszatérnek a sima felületű abroncsok, bevetésre kerül a kinetikus energiatároló rendszer, ám emellett megszorítások is lesznek, melyek közül talán a legdrasztikusabb, hogy tilos lesz tesztelni szezon közben.

Barrichello éppen ezért úgy gondolja, egy ilyen helyzetben, mikor a csapatoknak minden eddiginél hatékonyabbnak kell lenniük, komoly szerepet kapnak a hozzá hasonló nagy tapasztalattal rendelkező versenyzők.

“Két oldala van: először is meg kell, hogy legyen a sebességed. Ha csak tapasztalt vagy és nincs meg a sebességed, akkor soha nem is lesz meg. Ez az alaptézis. Szóval jobban jár az ember, ha vesz egy gyors versenyzőt, és azt addig csiszolja, amíg meg nem lesz a megfelelő tapasztalata.”

Hirdetés

“Azonban úgy gondolom, hogy ez a két dolog megvan bennem. Már csak azt kell megtudni, hogy az öreg srác készen áll-e a versenyzésre. Ha valaki beszél David Coultharddal, majd pedig velem, akkor két teljesen különböző dolgot tapasztal.”

“Mikor David közölte velem, hogy abba fogja hagyni, mert úgy érzi, már eleget letett az asztalra, elcsodálkoztam, mert én még nem érzek ilyet, továbbra is megvan a sebességem, és ki vagyok éhezve a sikerre. Természetesen szeretek az országomban lenni, de továbbra is versenyezni akarok.”

“Már jó ideje nem vezettem, és a mai nap (csütörtök) folyamán két órán át nyúztam magam a szimulátorban, mikor közölték velem, hogy hagyjam abba, mert más dolgom is van. Szóval úgy érzem, még sok van bennem, és a tapasztalat, illetve a sebesség fontos lesz a jövő évben.”

“Nem lesznek tesztek, másképpen kell hozzáállni az új autókhoz és gumikhoz, és már az első három körben fel kell tudnod mérni, hogy a gumik bírni fogják-e avagy sem” – tette hozzá Barrichello, aki részt vett volna az e heti tesztprogramon Jerezben, ám a Honda bejelentéséve borult a terv.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!