Barrichello: Sennának van jövője az F1-ben - F1VILÁG.HU

Barrichello: Sennának van jövője az F1-ben

HIRDETÉS

Rubens Barrichello meg van győződve arról, hogy honfitársa, Bruno Senna hamarosan bemutatkozhat az F1-ben, miután éppen ő volt az, aki miatt a fiatal brazil nem kapott lehetőséget az újonnan megalakult Brawn GP istállónál.

Rubens Barrichello meg van győződve arról, hogy honfitársa, Bruno Senna hamarosan bemutatkozhat az F1-ben, miután éppen ő volt az, aki miatt a fiatal brazil nem kapott lehetőséget az újonnan megalakult Brawn GP istállónál.

Bár sokan már biztosra vették, hogy ha megmenekül a brackley-i bázisú alakulat, a néhai Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna lesz Jenson Button csapattársa, a vezetőség végül a tapasztalat mellé állt, és meghosszabbította Barrichello szerződését.

A sport történetének legtapasztaltabb versenyzője azonban úgy gondolja, Senna elég tehetséges ahhoz, hogy hamarosan lehetőséget kapjon a Forma-1-ben.

“Hagytam neki egy üzenetet az üzenetrögzítőjén” – mondta Barrichello. “Jó barátok vagyunk, bár nem beszéltünk egymással az elmúlt néhány hónapban, és furcsa, hogy végül egymás ellen voltunk harcban a még üresen álló ülésért. A legjobbakat kívánom neki, egy olyan pilótának, akinek még csak négy éves versenyzői tapasztalata van, és így is kiváló munkát végez.”

“Biztos vagyok abban, hogy van jövője a Forma-1-ben. Még nem láttam olyat, hogy valaki ilyen kevés tapasztalattal a háta mögött beül egy f1-es autóba, és azonnal fantasztikusan teljesít, ahogy azt tette a tavalyi teszten.”

“Szerencsésnek érzem magam, hogy a Forma-1-ben változások történtek az elmúlt időben, és a tesztkorlátozások miatt ismét előtérbe kerültek a tapasztalt versenyzők, de a legjobbakat kívánom neki” – folytatta Barrichello, aki ma próbálhatja ki első alkalommal a Brawn GP új autóját, mellyel csapattársa tegnap brillírozott.

A brazil veterán úgy gondolja, eredményes lehet csapata 2009-ben.

“Csakis azért tértem vissza, hogy nyerjek” – mondta. “Nagyon kemény két-három évem volt, és nem azért vagyok itt, hogy bármit is ígérjek, azért vagyok itt, hogy versenyezzek, mert úgy érzem, esélyem van a győzelemre.”

“Csak azért nem tértem volna vissza, hogy egy olyan autóval versenyezzek, amiről nem gondolom, hogy harcba tud szállni a többiekkel, mert nem az a célom, hogy növeljem a létszámot. Tudtam, hogy mit várhatok az autótól. Az aerodinamikai részlegről érkező információk meggyőztek arról, hogy ezzel az autóval a legmagasabb szinten tudok versenyezni, és harcba tudok szállni a győzelemért.”

“Gratulálni szeretnék a csapat összes dolgozójának azért az erőfeszítésért, amit az új autó tervezésének kezdete, azaz tavaly május-június óta nyújtottak. Tisztában voltunk azzal, hogy az új versenygép aerodinamikai szempontból kiváló lett, amit az első tesztnapon látottak is bizonyítanak. Örülünk, hogy az autó megbízható, és már alig várom, hogy kipróbálhassam” – tette hozzá Barrichello.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!