Bejelentette autóbemutatójának időpontját a Ferrari!

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapata bejelentette, mikor tartja 2019-es versenyautójának prezentációját.

A Ferrari Forma-1-es csapata bejelentette, mikor tartja 2019-es versenyautójának prezentációját.

Az olasz istálló új modellje egyelőre a 670-es kódjelet viseli házon belül, az autóról pedig február 15-én, Maranellóban hull majd le a lepel.

Mindezt Maurizio Arrivabene csapatfőnök árulta el csütörtökön, az olasz Autosprint magazin milánói díjátadó ünnepségén.

„A Mattia Binotto által vezetett csapat már hónapok óta dolgozik a jövő évi versenyautón” – mondta a szakember.

„A motorok már a próbapadon futnak, és vannak olyan alkatrészei az autónak, melyek már gyártásban vannak. A teljesítmény növelésére irányuló elemek az utolsó pillanatban érkeznek majd, még ha egyre nő is a feszültség az idő rövidsége miatt.”

„Február 15-én pedig bemutatjuk az autót – addigra mindennek készen kell állnia. Természetesen még korai pontos képet adni az új versenygépről. A szimulációkat elvégeztük, dolgozunk a szimulátorban, de az igazi próbapad maga a tesztpálya.”

„Itt tudjuk összehasonlítani az adatokat a téli időszakban gyűjtöttekkel, és itt tudjuk összemérni magunkat a többiekkel.”

„Szakembereink keményen dolgoznak azért, hogy február 15-ig befejezzék az autót. Vannak információink azoktól a srácoktól, akik a szimulátorban dolgoznak, de még túl korai a teljesítményről beszélni.”

A Ferrari az első csapat, mely bejelentette autóbemutatójának időpontját.

A téli teszteket február 18-21., illetve február 26. és március 1. között tartják majd Barcelonában.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek