Belharc miatt távozhat a Toro Rossótól Ascanelli - F1VILÁG.HU

Belharc miatt távozhat a Toro Rossótól Ascanelli

HIRDETÉS

A hivatalos közlés szerint a Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli szabadságon van, de a hírek szerint többé már nem is fog munkába állni az olasz kiscsapatnál.


A hivatalos közlés szerint a Toro Rosso technikai igazgatója, Giorgio Ascanelli szabadságon van, de a hírek szerint többé már nem is fog munkába állni az olasz kiscsapatnál.

Az Autosport értesülése szerint Ascanelli az istálló fejlesztési stratégiáján különbözött össze a csapat vezetőségével, és az ellentétek odáig vezetnek, hogy a technikai igazgatónak valószínűleg át kell majd adnia helyét.

„Csupán annyit mondhatok, hogy Giorgio szabadságon van. Nézetkülönbség van a felek közt, de ezzel mindent el is mondtam”- nyilatkozta szűkszavúan a témával kapcsolatban a csapatfőnök, Franz Tost.

A Toro Rosso az idő rövidsége miatt nem változtatott még felállásán, és Tost bízik benne, hogy a folytatásban feljavul majd a teljesítményük. „Jól kezdtük az évet, már az elején pontot szereztünk, de aztán több alkalommal is pechünk volt. A következő versenyeken bevetünk néhány új fejlesztést, és remélhetőleg itt Németországban szombaton és vasárnap is esni fog, mert ilyen körülmények közt az autóink és a pilótáink is versenyképesek. Pozitívan állok a szezon második feléhez”- mondta Tost.

A csapatfőnöknek a későbbiekben még nyilvánvalóan Ascanelli ügyében is nyilatkoznia kell majd. Az olasz szakember 2007 óta szolgálja a Red Bull Racing fiókcsapatát, és jelentős érdemei vannak az istálló első, és azóta is egyetlen győzelmének megszerzésében, amit 2008-ban Sebastian Vettel ért el. A Toro Rosso az idei első két futamon pontot szerzett, de a márciusi maláj verseny óta nem kerültek a top10-be. Az eredménytelenség miatt feszültté váló hangulat állítólag a Brit Nagydíj hétvégéjén csúcsosodott ki, a felek ekkor rúghatták össze végérvényesen a port.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!