Belső vizsgálat indul a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Belső vizsgálat indul a Ferrarinál

HIRDETÉS

A Ferrari megerősítette, hogy még a héten vizsgálatot indít, hogy kiderítse, mi az oka Felipe Massa gyengélkedésének, és mielőbb megoldást találjon a brazil pilóta problémáira, aki szerint az abroncsok körül kell keresgélni.


A Ferrari megerősítette, hogy még a héten vizsgálatot indít, hogy kiderítse, mi az oka Felipe Massa gyengélkedésének, és mielőbb megoldást találjon a brazil pilóta problémáira, aki szerint az abroncsok körül kell keresgélni.

Massa a téli teszteken, és az első futamon is partiban volt Fernando Alonsóval, ám az elmúlt négy versenyen egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt csapattársával, aki jelenleg a második helyen áll az egyéni bajnokságban.

A Ferrari vezetése egyelőre értetlenül áll a történtek előtt, ezért is indít vizsgálatot az ügyben, mert tisztában van azzal, hogy minél előbb megoldást kell találniuk a brazil pilóta problémáira, aki egyértelműen szenved.

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy egy olyan autót biztosítunk számára, amiben kényelmesen érzi magát, és amit magabiztosan tud vezetni” – mondta az olaszok csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

„Ezen a héten nagyon fontos, hogy visszatekintsünk, és megnézzük, mit csináltunk Felipe autójával, a beállításokkal, a felkészüléssel, és a leszorítóerő szinttel, mert ha egy jó autót adunk alá, akkor nagyon jól megy, és versenyképes.”

„Azonban azt kell mondanom, hogy először az idei évben ez nem volt elmondható erről a hétvégéről, mert már az elejétől fogva panaszkodott az autó tapadására, ami korábban még soha nem fordult elő. Fernando sem volt megelégedve a tapadással, amire eddig neki sem volt panasza.”

„Azonban tudom, hogy amint egy versenyképes autót tudunk biztosítani számára, nagyon erős lesz, efelől semmi kétségem. Csakis rajtunk múlik, hogy a maximumot nyújtsuk számára.”

Massa hozzátette, hogy véleménye szerint a keményebb keverékű abroncsokkal van a gond, ugyanis a szezonnyitón tökéletesen meg volt elégedve, ahol egy fokozattal lágyabb abroncsokat használtak, mint az elmúlt négy versenyen.

„Nem vagyok boldog, hiszen a téli teszteken 110 százalékosan meg voltam elégedve az autóval, és azzal, ahogy vezetek” – magyarázta a brazil. „Az első versenyen is 120 százalékosan elégedett voltam az autóval, a csapat kiválóan dolgozott az időmérőn, és a versenyen.”

Hirdetés

„Azonban azt követően, hogy áttértünk ezekre a gumikra, amik egy fokozattal keményebbek, mint azok, amiket Bahreinben használtunk, csak szenvedek. Nem tudom úgy használni a gumikat, ahogy szeretném, különösen akkor, mikor még újak.”

„Mindenképpen meg kell értenem, hogy mi ennek az oka” – tette hozzá Massa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!