Belülről nem volt könnyű Vettel időmérője

Idén ötödik alkalommal rajtolhat a pole pozícióból Sebastian Vettel, aki Indiában a három szabadedzés után az időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult.


Idén ötödik alkalommal rajtolhat a pole pozícióból Sebastian Vettel, aki Indiában a három szabadedzés után az időmérőn is a leggyorsabbnak bizonyult.

„Szoros volt ez az időmérő, különösen a négyes kanyarban elkövetett hibám miatt a Q3 elején”- kezdte a kvalifikáció utáni nyilatkozatát Vettel, aki kicsit megcsúszott, így első kísérlete nem sikerült, de azért különösebben izgulnia így sem kellett.

„Mindent összevetve, eddig ez egy remek hétvége számunkra. A riválisaink keményen dolgoznak, de mi sem tétlenkedünk, és még sok verseny van hátra. Akkor járunk a legjobban, ha mindig a következő lépésre koncentrálunk”- folytatta visszafogottan a német pilóta, amikor a világbajnoki esélyeiről kérdezték.

„Már várjuk a versenyt. Örülök, hogy a pole pozícióban vagyok – bizonyára a többiek is szívesen rajtolnának innen-, de kemény verseny vár ránk holnap. Pénteken volt némi meglepetés a versenytempókat tekintve, a többiek is versenyképesnek tűnnek. Az autónkon jól viselkedtek a gumik a hosszú etapokon, meglátjuk, mire megyünk majd”- tette még hozzá a legutóbbi három versenyt megnyerő Red Bull-pilóta.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek