Megosztás:

Bemutatta 2016-os versenyautóját a Ferrari!

Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari Scuderia Ferrari

Pénteken, az interneten mutatta be 2016-os versenyautóját a nagyközönségnek a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló azt reméli, az új modellel versenyzői harcolhatnak a bajnoki címért idén.

A maranellói gárda 2015-ben a Mercedes legfőbb kihívója volt a Forma-1-ben, Sebastian Vettel révén három futamot is nyerni tudott – ennek ellenére a német istállóval végül nem tudott versenyre kelni.

A Ferrari a 2016-os évnek viszont egyértelmű célokkal vág neki: szeretne harcba szállni a bajnoki elsőségért, a pénteken bemutatott SF16-H kódjelű modellel pedig a folyamatos fejlődést tűzik ki célul.

A vadonatúj versenyautó nemcsak festésében újult meg, már első blikkre is észrevehetők bizonyos változások, melyekkel értelemszerűen a teljesítmény növelését tűzték célul. A nyomórudas felfüggesztést, valamint a rövidebb orrkiképzést tavaly már a Ferrari riválisai is előszeretettel használták.

Az egyéni világbajnoki címet utoljára 2007-ben nyerő istálló a V6-os erőforráson is jelentős változtatásokat eszközölt.

A Scuderia 2016-ban változatlan felállással, a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Az új autó várhatóan vasárnap gurul pályára először Barcelonában, ahol egy nappal az első kollektív teszt előtt filmforgatást tart a Ferrari.

További részletek hamarosan...

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A hivatalos leleplezésre ugyan még várni kell, a Mercedes Forma-1-es csapata már ma pályára...

Hozzászólások

( komment)