Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A kétszeres Forma-1-es világbajnok idén már nem vesz részt a száguldó cirkusz küzdelmeiben, a McLarentől azonban nem vett búcsút: amellett, hogy aktívan kiveszi a részét az idei és a jövő évi autó fejlesztéséből is, az indianapolisi 500 mérföldesen is a wokingi istálló színeiben áll rajthoz.

Alonso autóját ma mutatták be a nagyközönségnek: a versenygép fényezésében a megszólalásig hasonlít az F1-es versenyautóra, a spanyol pilóta pedig a 66-os rajtszámmal vesz majd részt a legendás versenyen.

Az autó a McLaren technológiai központjában épült, a wokingiak a Carlin Racing segítségével készülnek fel a május 26-i megmérettetésre.

Alonso autóját most szállítják át az Egyesült Államokba, hiszen április 24-én már megtartják az első tesztet az Indianapolis Motor Speedwayen. A csapat emellett egy tesztautót küld Texasba, ahol Alonso már április 9-én pályára gurulhat egy univerzális aerokittel.

Fotók Alonso versenyautójáról

„Nagy izgalommal tölt el, hogy végre megmutathatjuk a világnak a 66-os autót, amellyel versenyezni fogok a McLaren színeiben a májusi Indy 500-on” – mondta Alonso.

„A McLaren csapata nagyon keményen dolgozott ezen az autón, hogy visszatérhessünk a Brickyardra, és szerintem fantasztikusan néz ki a 2019-es McLaren Racing színekben.”

„Továbbra is ugyanabban bízom: győzni akarok, el akarom hódítani a tripla koronát (Triple Crown), és alig várom már, hogy találkozzam a fantasztikus amerikai rajongókkal, akik először is nagy szeretettel fogadtak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek