Berger lehet a McLaren új csapatfőnöke

Német lapértesülések szerint a korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger lehet a McLaren új csapatfőnöke.


Német lapértesülések szerint a korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger lehet a McLaren új csapatfőnöke.

A Sport Bild című német lap úgy értesült, a McLaren Csoport ügyvezetője, Ron Dennis egy ideje azon munkálkodik, hogy visszaszerezze többségi tulajdonrészét a wokingi vállalatban. Jelenleg a McLaren 50 százaléka a bahreini királyi család kezében van, a fennmaradó kétszer 25 százalékot pedig a TAG-főnök Mansour Ojjeh, illetve maga Dennis birtokolja.

Sajtóhírek szerint a bahreini tulajdonosok Ron Dennis nélkül képzelik el a csapat hosszabb távú jövőjét, és állítólag ki is szemelték a csapat új résztulajdonosát, valamint főnökét – aki nem más, mint Gerhard Berger.

Az 55 esztendős osztrák korábban versenyzett már a McLarennél, de csapatfőnöki kvalitásait is megcsillogtathatta, ráadásul üzleti érzékkel is rendelkezik.

„Még nincs semmi aktuális, továbbra is fennáll az, amit májusban mondtam önöknek, amikor a monacói irodámban jártak” – idézi a Sport Bild Berger szavait.

Akkor az osztrák úgy fogalmazott: „A BMW-nél motorsport-igazgatóként eltöltött időszakom után a Toro Rosso résztulajdonosa lettem. Ha most kapnék egy különleges felkérést, amiben érintett lenne egy nagyobb gyártó is, alaposan átgondolnám.”

A McLarennél komoly változások történtek az elmúlt időszakban, és ez tovább folytatódik: a wokingi gárda jövőre már a Honda erőforrásait használja a Forma-1-ben, ráadásul az sem kizárt, hogy a jelenleg a Ferrarinál vezető Fernando Alonso lesz az egyik versenyzője 2015-ben.

A csapatfőnöki teendőket jelenleg Eric Boullier látja el, ő a szezont megelőzően távozott Martin Whitmarsh helyét vette át az alakulatnál.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!