Berger nem zárja ki a visszatérés lehetőségét - F1VILÁG.HU

Berger nem zárja ki a visszatérés lehetőségét

Azt követően, hogy eladta 50%-os részvénycsomagját a Red Bullnak, és kiszállt a Toro Rosso versenyistállóból, Gerhard Berger elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a jövőben visszatér majd a királykategóriába.

Azt követően, hogy eladta 50%-os részvénycsomagját a Red Bullnak, és kiszállt a Toro Rosso versenyistállóból, Gerhard Berger elmondta, nem tartja kizártnak, hogy a jövőben visszatér majd a királykategóriába.

“Nem zárom ki a visszatérés lehetőségét” – mondta az osztrák szakember az Autosprint magazinnak.

“Ha egy napon megfelelőek lesznek a körülmények ahhoz, hogy visszatérjek, akkor át fogom gondolni a lehetőségeimet. Egyébként meg simán elmegyek síelni.”

“Talán veszítettem valamit, azonban még így is van elég (pénzem) ahhoz, hogy kifizessem a ma esti vacsorámat” – folytatta viccesen Berger, aki immáron harmadszor hagyja el a Forma-1-et.

“Ez most teljesen más, mint mikor befejeztem versenyzői pályafutásomat, illetve lemondtam a BMW Motorsport igazgatói posztjáról. Számomra, érzelmi alapon ez egy nagyon nehéz döntés volt. Magaménak éreztem a csapatot, azonban figyelembe véve a körülményeket, úgy gondolom, hogy helyesen döntöttem.”

Mivel a jövő évben számos új szabály kerül bevezetésre a Forma-1-ben, a Toro Rossóhoz hasonló, kis költségvetéssel rendelkező független kiscsapatok nagyon nehéz helyzetbe kerülhetnek.

A Red Bull birodalom vezére, Dietrich Mateschitz továbbá kijelentette: nem tud és nem is akar extra támogatást nyújtani második csapatának, így Berger úgy érezte, jobban teszi, ha odébbáll.

“Az új szabályok miatt képtelenség két csapatot futtatni a jövőben” – magyarázta az egykori versenyző. “Az egyetlen módja, hogy tovább folytathassuk a projektet, a szinergia lett volna. Ennek hiányában tiszta sor volt számomra, hogy nem tudom folytatni a Red Bullal. Az idei évben már felhasználtuk a rendelkezésünkre álló költségkeretet.”

“Emellett folyamatosan fejlesztettük a csomagunkat, és a hatodik helyen zártunk a konstruktőrök versenyében. Számomra a következő lépés az lett volna, hogy harcba szálljak a Renault-val és a Toyotával. Azonban ehhez még több támogatásra lett volna szükségünk, és a Red Bull erre nem volt felkészülve. Be kellett látnom, hogy eljött az idő, ki kell szállnom.”

Berger továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint a visszavásárlás hátterében az áll, hogy Mateschitz felkészült a kiscsapat eladására.

Hirdetés

“Azzal, hogy 100%-ban ő birtokolja a Toro Rossót, sokkal könnyebben eladhatja a csapatot. Ha a szabályok nem változnak, akkor véleményem szerint a Red Bullnak nem lesz más választása, mint az, hogy csak egy csapatra koncentráljon a jövőben” – tette hozzá Berger.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!