Berger: Szemléletváltásra van szükség a F1-ben - F1VILÁG.HU

Berger: Szemléletváltásra van szükség a F1-ben

HIRDETÉS

Komoly változások szükségesek a Forma-1-ben ahhoz, hogy a rajongók ne fordítsanak hátat a száguldó cirkusznak – vélekedik a korábbi autóversenyző, Gerhard Berger.


Komoly változások szükségesek a Forma-1-ben ahhoz, hogy a rajongók ne fordítsanak hátat a száguldó cirkusznak – vélekedik a korábbi autóversenyző, Gerhard Berger.

A száguldó cirkusz csapatai a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) ma egyeztetnek a 2017-re tervezett, radikálisnak mondott szabályokról, Berger azonban azt mondja, nemcsak a versenyautókon kellene módosítani, hanem komoly szemléletváltásra is szükség volna.

„A rajongók több küzdelmet akarnak látni a versenypályán, és több akciót” – mondta Berger a Salzburg Nachrichten című lapnak nyilatkozva. „Az én időmben még az F1-es autók mondhatni közveszélyesek voltak.”

„1400 lóerő leadására voltak képesek és nem voltak vezetést segítő berendezések. De manapság már az első kanyar után eldől, ki nyeri a versenyt.”

„Vissza kell térni egy olyan rendszerhez, melyben a versenyző a siker kulcsa az F1-ben. Csak 4-5 olyan versenyzőnek kellene lennie, aki képes bajnoki címet nyerni.”

„Szükség van ezekre a változtatásokra ahhoz, hogy a rajongók továbbra is nézzék a versenyeket.”

Bár a Forma-1 hőskorában is voltak domináló csapatok, Berger azt mondja, a mai érához képest óriási különbségek mutatkoztak akkoriban, hiszen jóval több kiesés szolgáltatott izgalmakat a versenyeken. Ma azonban a versenyzői hibák nem bosszulják meg magukat, ráadásul a versenyautók is nagyon megbízhatóak.

„Voltak domináns csapatok a múltban, de több kiesés is volt. Manapság minden autó eljut a kockás zászlóig, nincsenek meglepetések” – magyarázta az osztrák.

„Akkoriban egészen a leintésig nem voltak biztosak a dolgok. Még az utolsó körben sem volt garancia semmire. A versenyzők pedig nagy árat fizettek a hibáikért.”

Hirdetés

„Ma viszont már semmi feszültség nincs a rajt után, hatalmas aszfaltozott bukóterek vannak, és némi szerencsével még pozíciót sem veszítesz, ha kicsúszol.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!