Bernie és Berger, Bruno Senna F1-es jövőjéről - F1VILÁG.HU

Bernie és Berger, Bruno Senna F1-es jövőjéről

HIRDETÉS

Az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a GPWeek kérdésére válaszolva elmondta, örömmel venné, ha a Senna név ismét feltűnne a motorsport királykategóriájának is nevezett Forma-1-ben.

Az F1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a GPWeek kérdésére válaszolva elmondta, örömmel venné, ha a Senna név ismét feltűnne a motorsport királykategóriájának is nevezett Forma-1-ben.

Bruno Senna GP2-es győzelme Monacóban – 15 évvel azután, hogy nagybátyja Ayrton hatodig és egyben utolsó győzelmét aratta a hercegség utcáin – egyike volt az elmúlt hétvége beszédtémáinak a boxutcában, és a Forma-1 ura, Ecclestone is kifejtette véleményét az ifjú brazil jövőbeni F1-es lehetőségeiről.

“Ez jó! Jó volna őt a Forma-1-ben tudni” – mondta a brit üzletember, ám azt még ő sem tudja megjósolni, mikor mutatkozhat be a brazil pilóta a királykategóriában. “Fogalmam sincs, majd meglátjuk. Csak akkor fogják alkalmazni, ha teljesít is.”

Sennának most leginkább azon kell lennie, hogy folyamatosan jól, és egyenletesen teljesítsen a GP2-ben. Ezt a Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger is csak megerősíteni tudja, aki már most is rajta tarja szemét Senna versenyzői karrierjén.

Ő segített 2004-ben is, hogy teljesüljön Bruno álma, és profi versenyző lehessen. Ayrton egykori barátja büszke védence hétvégén mutatott harcosságára azokon a szűk utcákon, amelyek a Senna nevet legendássá tették.

“Őszintén szólva, roppant büszke vagyok, mert tudom, honnan kezdte, ismerem a teljes történetét, és ez egy nagy lépés. Vasárnap mondtam is neki: Oké, mostantól fogva az a dolgod, hogy megnyerd a bajnokságot, és hiszem, hogy meg tudod csinálni! Ez a következő lépés. Még fejlődnie kell, de egyelőre jól megy. Úgy gondolom, hogy tényleg “csak” meg kell nyernie a bajnokságot. Nem lesz egyszerű, de ezután a hétvége után véleményem szerint bajnokesélyes lehet.”

Egyes feltételezések szerint Sebastian Vettel a jövő évben a Red Bull Racing színeiben folytatja, így nem kizárt, hogy a Toro Rosso lehetőséget ad Sennának a bizonyításra. Berger azonban óvatosan nyilatkozott, és lehűtötte a kedélyeket.

“Nem szeretnék erről beszélni. Más dolgok fontosabbak, és jelenleg megvannak a versenyzőink. Ennek még nincs itt az ideje.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!