Verstappen vs. Ocon

Beszólt a lekörözötteknek a Red Bull

Sok munka vár még a Red Bullra, ha a lehető legrövidebb időn belül fel akar zárkózni legfőbb riválisaihoz – állítja az osztrák energiaital-gyártó vállalat főtanácsadója, Helmut Marko, aki a lassabb versenyzőket sem kímélte.


Sok munka vár még a Red Bullra, ha a lehető legrövidebb időn belül fel akar zárkózni legfőbb riválisaihoz – állítja az osztrák energiaital-gyártó vállalat főtanácsadója, Helmut Marko, aki a lassabb versenyzőket sem kímélte.

A címvédő alakulat nem éppen bombaformában kezdte a 2012-es idényt, hiszen sem Ausztráliában, sem Malajziában nem tudott a győzelemért harcolni, utóbbi versenyen ráadásul kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel egy buta balesett miatt a pontzónán kívül ért célba.

Marko a Servus TV-nek adott nyilatkozatában elárulta, keményen kell dolgozniuk az RB8-as versenygép fejlesztésén, az ugyanis egész egyszerűen nem elég jó.

„Az nem segít, ha csak bizonyos körülmények közepette vagyunk a leggyorsabbak ahelyett, hogy következetesen jók lennénk” – magyarázta az osztrák szakember.

„Az igazat megvallva gyakorlatilag az a helyzet, hogy az autó dönti el, hogy mikor a leggyorsabb, és mikor nem.”

A Red Bull tanácsadója továbbá kitért a Sebastian Vettel és Narain Karthikeyan közt létrejött nézeteltérésre is. Mint ismert, a két pilóta a sepangi verseny utolsó harmadában ütközött össze egymással, amikor a címvédő éppen megpróbálta lekörözni az indiait.

A baleset miatt Vettel elesett a pontszerzés lehetőségét, és a leintést követően élesen bírálta a Hispania versenyzőjét.

Marko úgy véli, a lassú pilótáknak jobban oda kellene figyelniük az élen versenyzőkre.

„Szóltunk a csapatmenedzserünknek, hogy beszéljen a Marussia és a Hispania képviselőivel arról, hogy versenyzőik jobban figyeljenek oda” – mondta. „Teljesen más ligában versenyeznek, 6-8 másodperccel lassabbak, szóval jobban oda kell figyelniük.”

„Vettel 12 pontot veszített, ami rendkívül fontos lehet a világbajnokságot tekintve.”

A szakember elmondta, érhető volt Vettel reakciója a baleset után.

„Épp versenyzel, és látod, hogy a harmadik hely lehetősége egy pillanat alatt elillan – érthető, ha ideges vagy, hiszen te is emberből vagy. Azt gondolom, meg lehet érteni az érzelmi kitöréseit.”

 

Kapcsolódó cikkek

Red Bull: Egy motivált Newey aranyat ér!

A Red Bull Forma-1-es csapata megtalálta a módját annak, hogy motiválja főtervezőjét, Adrian Newey-t, és ebben az is szerepet játszott, hogy az energiaital-gyárosok Honda-motorokra váltottak 2019-re.

Red Bull: Verstappen felülmúlta Ricciardót

Úgy az időmérők, mint a versenytempó tekintetében sikerült egyértelműen Daniel Ricciardo elé kerülnie Max Verstappennek – ezt a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko mondja.

A bajnoki címre megy rá 2019-ben a Red Bull

2019-ben a világbajnoki címet tűzi ki célul a Red Bull Forma-1-es csapata, habár az istállónál pontosan tudják, nem lesz zökkenőmentes a Honda-motorokra való átállás.

Marko: Nem beszélek az idióta Oconnal

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója – hasonlóan Max Verstappenhez – idiótának nevezte Esteban Ocont a Brazil Nagydíjon történt incidens után.

Friss hírek