Verstappen vs. Ocon

Beteg volt, mégis remek tesztet zárt a Ferrarival Giovinazzi

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár egy kis betegséggel küzdött, igazán produktív tesztet zárt a Sauber és a Ferrari színeiben Barcelonában Antonio Giovinazzi.

A Ferrari juniorversenyzője két napon át dolgozhatott a katalán ringen: a keddi nyitónapon a Sauber autóját vezethette, szerdán pedig már a maranellóiak versenygépével rótta a köröket.

Giovinazzi a kétnapos teszten a második legjobb időt érte el, ráadásul összesen 283 kört tett meg.

„Nagyon élveztem a tesztnapot” – mondta az olasz versenyző. Utoljára Abu Dhabiban vezettem az első edzésen, és egy nyitóedzésen az ember csak 10 kört tehet meg, ez viszont egy igazi teszt volt.”

„Szerintem rengeteg adatot gyűjtöttünk, és nagyszerű, hogy ezeket össze tudjuk hasonlítani azokkal, amiket a szimulátorban kaptunk. Nagyon pozitív napot zártunk, és köszönöm a csapatnak, mert tényleg egy kiváló teszt volt.”

„Egy kicsit beteg voltam, de végül is rendben voltam, úgyhogy köröztem a nap végéig. Az első napon 135, a másodikon 148 kört tettem meg. Fontos volt befejezni a programot, hogy adatokat szolgáltassak a csapatnak – kedden a Saubernek, szerdán pedig a Ferrarinak. Ez volt a fő dolgom.”

Giovinazzi barcelonai tesztje képekben
 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek