Verstappen vs. Ocon

Betiltotta az FIA a Ferrari trükkjét

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli

Német sajtóértesülések szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megtiltotta a Ferrarinak, hogy szárazjeges zsákot tegyen versenyautójának fedélzeti kamerájára.

Az elmúlt hetekben folyamatosan arról találgatott média, illetve a riválisok is, hogy mire szolgálhat az a sárga, szárazjéggel teli zsák, melyet a Ferrari rendszeresen autói fedélzeti kameráira helyez a versenyek rajtjai, illetve az edzések előtt.

Forrás: Twitter

Többen azt gyanították, a szárazjeges zsáknak a motor hűtésében van szerepe, esetleg magát a kamerát hűti, de voltak olyan találgatások is, melyek szerint egyszerűen csak arra szolgált, hogy eltakarja a fedélzeti kamera képét, hogy a riválisok ne vehessék alaposabban szemügyre a versenyautók kormányát, illetve ne olvashassák le a különféle információkat a kijelzőkről.

Úgy tűnik, azoknak volt igazuk, akik utóbbira tippeltek, az Auto Motor und Sport információ szerint pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meg is tiltotta a Ferrarinak, hogy a továbbiakban ilyen megoldáshoz folyamodjon.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek