Beváltak a Lotus fejlesztései Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Beváltak a Lotus fejlesztései Silverstone-ban

HIRDETÉS

Számos újítást kipróbált a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján a Lotus Forma-1-es csapata – a gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett az elvégzett munkával, a tempóról azonban még nem tudott sokat mondani.


Számos újítást kipróbált a Brit Nagydíj pénteki edzésnapján a Lotus Forma-1-es csapata – a gárda világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen összességében elégedett az elvégzett munkával, a tempóról azonban még nem tudott sokat mondani.

Az enstone-i gárda az eső miatt nemigen körözött az első angliai szabadedzésen, délután azonban Räikkönenék már hasznosabb munkát végeztek: a finn versenyző kipróbálta a csapat által csak „eszköznek” nevezett újítást, mely az E21-es versenygép passzív dupla DRS-rendszerének hatékonyabb működését hivatott szolgálni.

„Összességében elégedettek vagyunk az első edzésnappal” – mondta a 33 esztendős versenyző.

„Nagyon sok energiát fektettünk abba, hogy kipróbáljuk az új eszközt, ami úgy tűnik, rendben van. Csak az újításokkal, illetve a kemény keverékű gumikkal köröztem, szóval nem igazán a gyorskörökre mentünk, de nem tűnt olyan rossznak a helyzet, és ki fogjuk majd deríteni, hogyan is állunk, ha minden a helyére kerül.”

„Nem hiszem, hogy egyike vagyunk a leggyorsabbaknak, de azt sem gondolom, hogy túlságosan le vagyunk maradva.”

Räikkönen a tizennegyedik helyen zárta a délutáni gyakorlást, míg csapattársa, Romain Grosjean kilencedik lett. A francia pilóta egy új specifikációjú kasztnit próbált ki Silverstone-ban, mely a csapat tájékoztatása szerint megfelelően működik.

„Szolid napot zártunk – szerencsére az eső elállt délutánra, így sikerült elég kört megtenni ahhoz, hogy tudjuk, merre induljunk el a beállításokkal és a konfigurációval” – mondta Grosjean.

„A körülmények miatt nehéz pontosan megmondani, hogyan is áll az autó, ráadásul sok különböző gumival köröztünk, úgyhogy a mérnököknek bőven lesz dolguk.”

„Az autó viszont jónak tűnik: azt hiszem, ha javítani tudunk néhány területen, jó esélyekkel vághatunk neki az időmérőnek.”

Hirdetés

A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane szintén elégedetten nyilatkozott a két szabadedzés után.

„Kimi elégedett volt az autó egyensúlyával, miután felraktuk az „eszközt”, és kipróbáltunk számos beállítást is” – magyarázta a szakember.

„Minden jól működött, így most rengeteg adat áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy eldöntsük, használjuk-e a hétvége hátralévő részében. Romain autója is látszólag jól működik az új aerodinamikai csomaggal.”

„A köridőkkel még nem nagyon foglalkoztunk: Kimi nem használta a lágyabb gumikat, míg Romain csak az edzés elején próbálta ki azokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!