Bianchi apja retteg, hogy rossz híreket kap - F1VILÁG.HU

Bianchi apja retteg, hogy rossz híreket kap

HIRDETÉS

Megindító és drámai nyilatkozatot tett a minap a Japánban súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi édesapja, Philippe. A Marussia versenyzője továbbra is kritikus állapotban fekszik kórházban.



Megindító és drámai nyilatkozatot tett a minap a Japánban súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi édesapja, Philippe.

A Marussia francia versenyzője továbbra is kritikus állapotban fekszik kórházban, állapotáról hivatalos tájékoztatás már jó ideje nem érkezett.

Bianchi édesapja a minap megtörte a csendet, az olasz Gazzetta dello Sportnak adott interjújában beszélt érzéseiről, fia jelenlegi állapotáról, valamint kilátásairól.

„A helyzet kétségbeejtő. Valahányszor megcsörren a telefon, lehet, hogy a kórházból keresnek minket azzal, hogy Jules meghalt” – mondta elcsukló hangon az édesapa.

„De azt mondták nekünk, az első 24 óra az, ami kritikus. Utána meg már az első 72 óra lett az, most pedig napok óta itt tartunk – Jules velünk van és harcol. Ez élete legfontosabb köre. Nem fogja feladni. Biztos vagyok benne.”

„Látom, érzem, beszélek hozzá. Tudom, hogy hall engem. Az orvosok azt mondják, hogy ez egy csoda. Még soha senki nem élt túl egy ilyen szörnyű balesetet. Jules nem fogja feladni. Az edzője, Andrea azt mondja, ha van bárki, aki képes túlélni ezt, az Jules.”

Bianchi

Philippe Bianchi elárulta, hónapokkal ezelőtt megőrjítette, hogy semmi hírt nem hallhatott a legendás Michael Schumacherről, aki még tavaly decemberben szenvedett súlyos balesetet síelés közben. Az édesapa azt mondja, megérti a Schumacher-család tehetetlenségét.

„Nagyon szomorú voltam, amikor hallottam anno Michael Schumacher balesetéről. Folyton azt kérdeztem, miért nem mondanak nekünk többet az állapotáról? Most már értem. Most mindenki Jules-ről kérdez, de sajnos nincsenek válaszaim. Nagyon kritikus állapotban van, de stabil. Egyik nap valamelyest javul, a következő nap pedig rosszabbodik. Az agysérülései komolyak, de nem tudjuk, mi lesz vele.”

Hirdetés

„Még ha hónapokba is telt, Schumacher is felébredt a kómából. Jean Todt azt mondta, reméli, újra normális életet élhet (SIC). Remélem, hogy egy napon ugyanezt elmondhatjuk majd Jules-ről.”

A múlt hétvégi Japán Nagydíjon a Forma-1 mezőnye Bianchiért állt fel a rajtrácsra, a francia tehetség apukája pedig azt mondja, nagyon meghatotta a családot a versenyzőtársak együttérzése.

„A többi Forma-1-es versenyző támogatása mélyen megérintett. Köszönjük mindenkinek. Alonso, Vergne és Massa is írt üzenetet. Hamiltontól egy csodálatos e-mailt kaptunk, melyben biztosít minket arról, hogy minden lehetséges formában segít, ha szükségünk van rá.”

„Biztos vagyok benne, hogy Jules érzi ezt a rengeteg szeretetet és energiát.”

„Nagyon nehéz ez. A családunk élete egy hét alatt tönkrement. Mit csinálunk itt? Egy rémálmot élünk meg, nagyon messze az otthonunktól. De ha Jules jobban lesz egy kicsit, elszállíthatjuk őt, talán Tokióba, és egy kicsit könnyebb helyzetben leszünk. De senki sem tudja, hogy ez mikor fog megtörténni. Ha megtörténik egyáltalán. Nincs semmi bizonyosság, várnunk kell.”

„Az emberek nagyon kedvesek itt, de senki sem beszél angolul.”

Philippe Bianchi hozzátette, nem látta még a fia balesetéről készült videófelvételt, de nem is szeretné látni.

„Beleőrülnék. Márpedig most pozitív energiákra van szükségem” – mondta.

A német Auto Motor und Sport című szaklap eközben arról írt, a versenyző füldugójában elhelyezett mérőszenzor elképesztő mértékű, 92 G-s lassulást rögzített a becsapódáskor.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!