Bianchi elégedett első forma-1-es tesztjével - F1VILÁG.HU

Bianchi elégedett első forma-1-es tesztjével

HIRDETÉS

A Ferrari új szerzeménye, Jules Bianchi elégedetten nyilatkozott első forma-1-es tesztje után, ugyanis elmondása szerint minden tervezett munkát el tudott végezni, így pozitívan hagyhatja el az e heti tesztnek helyet adó Jerezt.

A Ferrari új szerzeménye, Jules Bianchi elégedetten nyilatkozott első forma-1-es tesztje után, ugyanis elmondása szerint minden tervezett munkát el tudott végezni, így pozitívan hagyhatja el az e heti tesztnek helyet adó Jerezt.

A francia pilóta, aki saját bevallása szerint már hónapokkal ezelőtt aláírta – állítólag három évre szóló – szerződését az olaszokkal, két napon át dolgozott a Ferrari idei versenygépével, melyet az első napon az 5., a másodikon a 9. helyre repített.

“A legfontosabb dolog az volt számomra, hogy megtanuljam, miként kell vezetni egy forma-1-es versenyautót, mert teljesen más, mint egy forma-3-as, sőt még a gp2-es versenygép” – mondta Bianchi.

A francia pilóta látszólag lassult a tegnapi naphoz képest, azonban magyarázatot adott arra, hogy ez minek tudható be: “Sok üzemanyaggal futott, már a jövő évre dolgozva, ezért nem voltam olyan gyors.”

“Azonban ez volt a dolgom, mert a csapat ezt kérte tőlem. Szerintem nagyon jó munkát végeztünk, mert sok kört megtettünk, hibák és problémák nélkül.”

“Összesen 113 kört teljesítettünk, ami nagyon jó, így azt gondolom, hogy boldog lehetek” – folytatta Bianchi, aki azt is elárulta, hogy mi nyűgözte le a legjobban.

“Az erő és a karbon fékek, ez a két dolog lenyűgöző volt. A nyakamat viszont még erősíteni kell, holnap már rosszabb lenne. Mindenesetre most már tudom, hogy mit jelent manapság egy f1-es autót vezetni, milyen hatások érik az ember szervezetét.”

Bár hatalmas volt körülötte a felhajtás, különösen azután, hogy kiderült, szerződést kötött a Ferrarival, ami azt is jelenti egyben, hogy nagy valószínűséggel az olaszok tehetségkutató programjának oszlopos tagja lesz, Bianchi nem szállt el magától.

“Igaz, hogy nagyon sok ember akart velem beszélni, pedig ugyanaz az ember vagyok, mint egy hónappal ezelőtt, így egy kicsit érdekes volt” – magyarázta a Forma 3 Euro Széria idei bajnoka.

És hogy mi teszi őt világbajnokká? Erre a kérdésre így felelt: “Még attól is messze vagyok, hogy versenyezzek a Forma-1-ben, így szerintem jelenleg még nem kell a világbajnoki címen gondolkodnom. Célom az, hogy jövőre nyerjek a GP2-ben, és aztán majd elkezdek gondolkodni a jövőn.”

Hirdetés

Bianchi jövőre az ART csapat színeiben a GP2-ben folytatja versenyzői pályafutását.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!