Bianchi: Kész vagyok Alonso helyére lépni

Jules Bianchi úgy érzi, készen áll a nagy feladatra, arra, hogy 2015-ben a Ferrari versenyzője legyen.


Jules Bianchi úgy érzi, készen áll a nagy feladatra, arra, hogy 2015-ben a Ferrari versenyzője legyen.

A maranellói gárda csapatfőnöke, Marco Mattiacci hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott, jövőre is a Kimi Räikkönen – Fernando Alonso párossal kívánnak nekivágni a Forma-1-es bajnokság küzdelmeinek, az elmúlt időszakban azonban egyre erősödtek utóbbi versenyző távozásáról szóló pletykák.

Brazil médiajelentések szerint Alonso már meg is egyezett a McLarennel, mint ahogy a Scuderia is belement abba, a spanyol elhagyja Maranellót.

Amennyiben a kétszeres világbajnoka valóban távozik a Ferraritól, rögvest beindulhat a pilótakeringő a Forma-1-ben – helyére kétségkívül Jules Bianchi is jó eséllyel pályázhat, aki az olasz istálló tehetségkutató programjának tagjaként jelenleg a Marussia színeiben versenyez a királykategóriában.

„Természetesen késznek érzem magam. Már azóta dolgozom ezen, hogy 2009-ben csatlakoztam a Ferrari akadémiájához” – mondta a francia tehetség Szuzukában.

„Már majdnem két F1-es szezon van a hátam mögött – komoly tapasztalatokat szereztem és úgy érzem, készen állok a feladatra. Ha valami ilyesmi történik, az kétségkívül egy logikus lépés volna számomra.”

„Jelenleg a Ferrari mindkét versenyzőjének szerződése van, de ha lehetőség kínálkozna, az jól jönne nekem.”

Bár a Ferrari hosszú távú céljai között a hírek szerint Sebastian Vettel szerepel, a négyszeres világbajnok nemrég leszögezte, egyelőre a Red Bullnál képzeli el jövőjét.

„Az elmúlt pár évben rendre voltak pletykák – főleg a bajnokság ezen szakaszában” – nyilatkozta a német nemrég.

„A versenyzői piac talán inkább Jenson [Button] számára érdekes. Neki a pletykák szerint 17 csapattársa lesz jövőre! Pár hete én is köztük voltam, és lehet, hogy jövő héten újra én leszek!”

„Nem igazán foglalkozom a pletykákkal… Szingapúrban sikerült előrelépnünk, remélem, hogy meg tudjuk tartani a lendületet – ez az, amire fókuszálok.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél