Binotto: A szabályok egyértelműek! - F1VILÁG.HU

Binotto: A szabályok egyértelműek!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint a versenybíróknak meg kellene büntetniük a vasárnapi Osztrák Nagydíjon győztes Max Verstappent.
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

A holland pilóta a futam 69. körében egy agresszív manőverrel előzte meg a versenyben addig vezető Charles Leclercet, eközben azonban a két autó összeütközött, Leclerc pedig lekényszerült a pályáról.

A versenybírók vizsgálják az esetet, a két versenyzőnek pedig hamarosan meg is kell jelenniük a stewardoknál.


Bár a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is egyetért abban, hogy nagyszerű küzdelem volt, a szabályok szerinte egyértelműen fogalmaznak.

Verstappen nagyszerűen versenyzett, ez nem kétséges, mint ahogy Charles is” – mondta a Ferrari csapatfőnöke a Sky Sports F1 TV-csatornának.

„Fantasztikus küzdelem volt a pályán, de a szabályok egyértelműek. Kanada után szerintem nem számít, hogy változtatnunk kell-e a hozzáálláson… A szabály ütközés okozásáról, és másik versenyautó pályáról való lekényszerítéséről ír – szerintem most mindkettő megvalósult.”

„Szóval most vizsgálják az ügyet – és magabiztosak vagyunk az eredményt illetően.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!