Binotto elárulta, miért küszködött a Ferrari a Hungaroringen

GP UNGHERIA  F1/2019 -  DOMENICA  04/08/2019
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Leginkább a versenytávon küszködik a leszorítóerő hiánya miatt a Ferrari Forma-1-es csapata az olyan típusú pályákon, mint amilyen a Hungaroring is – ezt mondta Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke vasárnap.

A Ferrari nem tudott a győzelemért harcolni a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon: Sebastian Vettel a 3., Charles Leclerc pedig a 4. helyen ért célba, 1 perccel lemaradva a versenyen győztes Lewis Hamiltontól.

Binotto mégis azt mondja, nem ez a legmegdöbbentőbb, hanem az, hogy míg 1 héttel ezelőtt, Hockenheimben ők voltak a leggyorsabbak, addig Magyarországon még a Red Bull is eléjük került.

„Nem arra kell magyarázatot találnunk, hogy miért volt 1 perc a lemaradásunk. Egy hete talán a miénk volt a leggyorsabb autó, itt pedig most nem mi voltunk a leggyorsabbak” – magyarázta a szakember újságíróknak – köztük az F1VILÁG.HU munkatársainak a Hungaroringen.

„Nagyon pályafüggő. Az autónknak nincs meg a maximális leszorítóereje, és amikor egy olyan pályán versenyzünk, mint a budapesti, ahol a maximális leszorítóerőre van szükség, akkor kétségkívül küszködünk.”

„És jobban szenvedünk a versenyen, mint az időmérőn, hiszen egy körön, a kvalifikáción a gumik tapadása meg tud birkózni a leszorítóerő hiányával. Versenytávon viszont csúszkálunk, túlmelegítjük az abroncsokat, és a dolgok kétségkívül bonyolultabbá válnak.”

A csapat négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel hozzátette: „Az élen autózók is padlóig nyomták, és mi is padlóig nyomtuk. Szóval nem hiszem, hogy azért tudtak 1 másodperccel gyorsabbak lenni, mert jól éreztük magukat az élen a csata hevében!”

„Bizonyos pályák kedveznek, mások kevésbé. Ennek ellenére elég nyitottan álltam hozzá a dologhoz, nem akartam elfogadni, hogy ekkora a hátrányunk. Szóval mindent megtettem, hogy bizonyítsam az ellenkezőjét. Visszatekintve viszont egyértelmű, hogy az időmérő után egyszerűen nem volt olyan jó tempónk, mint az előttünk végző párosnak.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!