Binotto: Jobb a kapcsolat Vettel és Leclerc között, mint egyesek gondolják - F1VILÁG.HU

Binotto: Jobb a kapcsolat Vettel és Leclerc között, mint egyesek gondolják

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto állítja, Sebastian Vettel és Charles Leclerc kapcsolata valójában jobb annál, mint amilyennek egyesek gondolják, bár azt elismeri, kettejük brazíliai ütközése „talán nem segíti” őket.
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari

Vettel és Leclerc a vasárnapi verseny utolsó szakaszában akaszkodtak össze, a baleset következtében pedig mindketten kiestek, így a Ferrari pont nélkül hagyta maga mögött Interlagost.

Bár a szezon korábbi részében is voltak feszült pillanatok a maranellóiak háza táján, a két versenyző most először ütközött össze a pályán.

Amikor Mattia Binotto csapatfőnököt a futam után Vettel és Leclerc kapcsolatáról kérdezték, a szakember kifejtette: „Azt gondolom, hogy az, amit olvastam, vagy hallottam, teljesen más, mint amit házon belül látok.”

„Való igaz, hogy a monzai helyzetet [ahol Leclerc nem feltétlenül tartotta magát az időmérő előtt lefektetett szabályokhoz] nem volt egyszerű kezelni. Tisztázniuk kellett, le kellett ülniük beszélni szemtől-szembe, nyíltan. Ugyanez történt Oroszország után is [ahol Vettel szegte meg a csapatutasítást].”

„Jelenleg jó a kapcsolatuk, és jól kijönnek egymással. Ami vasárnap történt, az vélhetően nem segít, de egyáltalán nem gondolom azt, hogy drámai a helyzet.”

„Sokkal inkább lehetőségként tekintek erre a következő év vonatkozásában, hiszen tisztázni lehet a dolgokat, ha szükséges.”

Bár Binotto a versenyen történtekről külön-külön már beszélt a pilótákkal, Maranellóban közösen leülnek majd és kielemzik a helyzetet.

A szakember azt mondja, a legfőbb oka annak, hogy beszélni akart a versenyzőkkel a futam után, hogy tisztázza, mi az, amit kifelé közvetíteniük kell.

„A legfőbb oka részemről az volt, hogy megmondjam nekik, hogy most elmennek interjút adni, és az egyetlen dolog, amit hallani akarok, hogy sajnálják a csapatot” – fogalmazott Binotto.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!