Binotto: Még örülhetünk is, hogy idén ütköztek a versenyzők! - F1VILÁG.HU

Binotto: Még örülhetünk is, hogy idén ütköztek a versenyzők!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint úgy is felfoghatják a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon történteket, hogy szerencsések, hiszen még a 2020-as idény előtt tisztázni tudják a viszonyokat házon belül.
Mattia Binotto, Charles Leclerc, Sebastian Vettel, Ferrari team photo

A maranellóiak pont nélkül távoztak Brazíliából, versenyzőik, Sebastian Vettel és Charles Leclerc ugyanis a verseny utolsó szakaszában a nagy küzdelem hevében összeütköztek.

Binotto nem akart még állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy kettejük közül ki hibázott nagyobbat, ám közölte, Maranellóban leül majd a versenyzőkkel, és átbeszélik a történteket.

A 2019-es szezon elején a Ferrari csapatfőnöke úgy nyilatkozott, egyfajta „luxus” az istálló számára az, hogy két ilyen versenyképes pilótát kell kordában tartaniuk. Binotto most azt mondja, továbbra is tartja magát ezen véleményéhez.

„Még mindig meggyőződésem, hogy ez egy luxus, hiszen mindketten remek versenyzők. Nagyon jó versenyzők!” – mondta az olasz szakember.

„Kétségkívül űzik egymást, mércét jelentenek egymásnak. Láthattuk, ahogy fejlődtek a szezon során. Seb az év második felében különösen nagyon gyors volt. Szóval összességében szerintem ez egy luxus.”

„A történtekkel kapcsolatban azt mondanám, hogy talán még szerencse is, hogy idén esett meg, mert legalább lehetőségünk van arra, hogy tisztázzuk velük a helyzetet a jövő év fényében – azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk.”

„Szóval örömmel tekintek lehetőségként a történtekre, mert legalább tisztázni tudom velük a dolgokat a jövőre nézve.”

A versenybírók egyébként egyik versenyzőt sem büntették a történtekért, mivel úgy látták, Vettel és Leclerc is elkerülhette volna a balesetet. A kamerafelvételek alapján viszont az mondható el, hogy Vettel az előzési manőver közben elkezdte balra húzni az autóját, és emiatt ütközött össze csapattársával.

Mivel a Ferrari már bebiztosította 2. helyezését a konstruktőri bajnokságban, a hétvégi baleset nem jár komoly következményekkel – kihívásokat viszont kétségkívül rejt magában, hiszen 2020-ban is kordában kell majd tartani a pilótákat.

Hirdetés

Idén ráadásul már nem először alakul ki feszült helyzet a Ferrarinál: Olaszországban Leclerc nem feltétlenül tartotta magát az időmérő előtt megbeszélt forgatókönyvhöz, Oroszországban pedig Vettel szegte meg a csapatutasítást.

„Fel kell ismerni az akciókat és a hibákat. Azt gondolom, hogy akár versenyző, akár mérnök vagy, a hibák felismerése nagyon fontos, hiszen csak így lehet jobbá válni” – magyarázta Binotto.

„Szóval azt gondolom, fontos volna mindkét versenyző számára, hogy megértsék, mi történt, és miután összeültünk Maranellóban, felismerjék, hogy mi volt a hiba.”

„Nem azért van ez, hogy hibáztassuk őket. Hanem azért, hogy felismerjék.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!