Binotto megvédte a Ferrari csapatutasításait - F1VILÁG.HU

Binotto megvédte a Ferrari csapatutasításait

HIRDETÉS
Mattia Binottónak, a Ferrari csapatfőnökének meggyőződése, hogy a csapat megfelelő döntéseket hozott a Spanyol Nagydíjon a stratégiákat illetően.
Fotó: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettelt és Charles Leclercet is kérték a verseny során, hogy engedje el a másikat a futam két különböző pontján, azonban mindkét alkalommal a pilóták időt vesztettek csapattársuk mögött

A futam után megkérdezték Binottót a történtekről, hogy miért nem adták ki a csapatutasításokat hamarabb, amikor tudták, hogy eltérő taktikán vannak a pilóták. 

„Ez soha nem könnyű döntés, de bizonyítottuk a szezon kezdete óta, hogy végül mindig a csapat eredményét próbáljuk optimalizálni” – kezdte a szakember. „A múltban is megcseréltük a pozícióikat, ahogyan ma is megpróbáltuk, különösen azért, mert eltérő stratégián voltak kezdetben.”

„Korábban kellett volna megtennünk? Azt hiszem, abban a pillanatban, amikor cselekszel, biztosra kell menned, hogy a hátul lévő pilóta gyorsabb, különben megcseréled őket anélkül, hogy eredménye lenne. Lehet, hogy néhány körig eltart, amíg ezt megbecsüljük.

„Másrészt Charles a 3. helyért harcolt Verstappennel, mert más stratégián volt a kemény abroncsokkal, ő egykiállásos taktikán volt. Szóval fontos volt számára is, hogy ne veszítsen időt a verseny ezen szakaszán.”

„Úgy gondolom, csak a megfelelő pillanatra vártunk, és nem vagyok biztos benne, hogy ezt korábban kellett volna megtennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!