Binotto: Nincs szükség komoly változtatásokra a Ferrarinál

TEST T5 ABU DHABI 2019 - MARTEDÌ 03/12/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Nem kell komoly változtatásokat elvégeznie a Ferrari Forma-1-es csapatának annak érdekében, hogy 2020-ban ne ismétlődjenek meg az idén elkövetett hibák – mondja Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke.

A korábban a Scuderia technikai igazgatójaként tevékenykedő Binotto idén januárban vette át a csapatfőnöki pozíciót Maurizio Arrivabenétől, és rögtön komoly átszervezésekbe kezdett.

Bár a Ferrari autója erős formát mutatott a téli teszteken, az első győzelemig mégis a nyári szünet utánig várni kellett, ráadásul az év első felében komoly műszaki gondok is hátráltatták a csapatot. Emellett pedig egyéni- és csapathibák is hozzájárultak ahhoz, hogy végül képtelenek voltak megszorongatni a Mercedest a bajnoki küzdelemben.

„Azt gondolom, ha ezeket a hibákat leckeként fogjuk fel, mindig lehet fejlődni” – mondta Mattia Binotto a 2019-es idényre visszatekintve.

„Úgy gondolom, nincs szükség nagy változtatásokra, komoly átalakításokra. Szerintem ez inkább tapasztalat kérdése. Mindig is mondtuk, hogy egy fiatal csapat vagyunk, főleg a szerepeket illetően, és egy nagyon meredek tanulási görbét tudunk felmutatni. Úgyhogy leginkább azon múlik minden, hogy mindazt, ami idén történt, megfelelően kezelünk.”

A Ferrari a motorerőt tekintve az egész idény során remekelt, autójának aerodinamikája azonban csak a nyári szünet után vált hatékonnyá. Végül az idény hajrájában a csapat veszített lendületéből, a maranellóiak teljesítményét pedig árgus szemmel figyelték a riválisok, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).

„Nem szabad elfelejteni, hogy a Mercedes egy új aerodinamikai csomaggal érkezett Japánban” – mondta Binotto, amikor arról kérdezték, a Ferrari teljesítményre miért romlott le az év végére.

„A Red Bull is fejlődött. Az abu dhabi pálya pedig soha nem feküdt nekünk igazán. De kétségkívül úgy tűnik, hogy veszítettünk a teljesítményünkből az utolsó versenyeken. Abu Dhabi nagyon specifikus, de sokat tanulhatunk arról, hogy miért nem voltunk versenyképesek az utolsó szektorban, vagy arról, hogy új gumikkal tartani tudtuk volna a lépést a többiekkel a verseny elején, de használt abroncsokon nehezebb dolgunk volt.”

„Ezekre még nincs válaszom. De tudom, hogy rengeteg mindent tudunk kielemezni és megtanulni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!