Binotto tudja, lehet még feszültség Vettel és Leclerc között - F1VILÁG.HU

Binotto tudja, lehet még feszültség Vettel és Leclerc között

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto azt mondja, nem lehet biztos abban, hogy nem lesznek feszültségek házon belül versenyzőik miatt, az azonban nagyon fontos, hogy őszintén tudnak lenni egymással.
GP RUSSIA F1/2019 -  SABATO  28/09/2019  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Sebastian Vettel

A két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon ismét feszült légkör alakult ki a maranellói csapatnál, a Ferrari versenyzői ugyanis eltérően értelmeztek egy verseny előtt kidolgozott stratégiát.

Charles Leclerc a rajtnál szélárnyékot adott a 3. helyről induló Sebastian Vettelnek, aki így nemcsak Lewis Hamiltont, de a monacóit is megelőzte. A német később viszont nem engedte vissza maga elé csapattársát.

Vettel Suzukában elismerte, „hiba volt”, hogy nem fogadott szót a csapatnak, a versenyzők pedig a szocsi verseny után átbeszélték a történteket Mattia Binotto csapatfőnökkel.

Természetesen az olasz szakembert is megkérdezték a történtekről – azt mondja, nagyon őszinte beszélgetést folytatott pilótáival, és tisztázták a történteket.

„Először is, nem először fordult elő, hogy leültünk beszélni Maranellóban. Való igaz, hogy mindkettejükkel találkoztam a héten, hiszen volt dolguk Maranellóban: dolgoztak a szimulátorban, meg ilyenek” – mondta Binotto.

„Azt gondolom, pozitív, konstruktív, őszinte és fair beszélgetést folytattunk mindkettejükkel, egyenként. Ami Szocsiban történt, abban szerintem nincs semmi rossz, de kétségkívül olyasvalami, amin javítanunk kell, és amit kezelnünk kell. Szerintem ez csupán egy lehetőség arra, hogy megtanuljunk egy leckét, és próbáljuk jobban csinálni a jövőben.”

„De hogy mennyire vagyok biztos abban, hogy nem történik meg ismét? Egyáltalán nem vagyok biztos benne. Két nagyon jó versenyzőről beszélünk. Mindig hajtani fognak egyéni céljaikért, ami természetesen az, hogy nyerjenek maguknak. De ami szerintem sokkal fontosabb, hogy legalább mi magunk között őszintén és tisztességesek tudunk lenni. Szerintem ez a kulcs.”

„Úgy gondolom, mindketten nagyon jól teljesítenek, és ahogy olyan gyakran már elmondtam idén, bizonyos szempontból luxus egy csapatfőnök számára, ha ilyen helyzetbe kerül. Nagyon elégedett vagyok Sebastian versenyteljesítményével, mint ahogy Charles-éval is a szezon kezdete óta, akárcsak a fejlődésével.”

„Amit megtanultam, hogy egy nagyon versenyképes versenyzőpárosunk van. Viszont meglepetést nem okozott – egyszerűen olyasvalami ez, aminek egyszerűen örülünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!