Binotto: Vettel és Leclerc csatája jót tesz a Ferrarinak

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint csak hasznára válik az olasz istállónak az, ha Sebastian Vettel és Charles Leclerc kiélezett küzdelmet vívnak a szezon során.

Leclerc már a szezon második versenyhétvégéjén, Bahreinben megvillogtatta oroszlánkörmeit, amikor is az egész hétvége során jobbnak bizonyult csapattársánál, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelnél.

„Charles mindenhol gyorsabb volt nálam” – ismerte el Vettel, aki a szahíri pályán nem tudott ráérezni a csapat autójára.

„Bahreinben igazi előrelépéseket tettünk Melbourne-höz képest, de nem volt még olyan a helyzet, mint Barcelonában, ahol azt csinálhattam az autóval, amit akartam.”

Vettel ráadásul Bahreinben hibázott is, amikor a Lewis Hamiltonnal folytatott küzdelem hevében megpördült. A német mindazonáltal élvezi a csapat bizalmát, Mattia Binotto pedig azt mondja, csapatfőnökként kezelnie kell a házon belüli küzdelmeket is.

„Csapatfőnökként természetesen kezelnem kell a versenyzőket, korábban erre nem volt példa” – mondta a szakember.

„Ugyanakkor azt gondolom, ez egy jó dolog, mert fontos, hogy meglegyen a küzdőszellem a csapatban, és ez vonatkozik a versenyzőkre is.”

Bár Vettelt legutóbbi hibája miatt sokan kritizálják, a Ferrari teljes mértékben kiáll mellette.

„A versenyző számára fontos, hogy érezze a csapat bizalmát. Megteszünk mindent, hogy jól érezze magát. De ennél véleményem szerint sokkal fontosabb az, hogy erős autót adjunk neki. Elvégre egy jó és gyors autóval minden jobban működik.”

„Az autónak is feküdnie kell számára.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek