Verstappen vs. Ocon

Bizonytalan Schumacher Forma-1-es jövője

Három év után elhagyja a Mercedes csapatát a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, miután a német gárda bejelentette, Lewis Hamilton lesz Nico Rosberg csapattársa 2013-ban.


Három év után elhagyja a Mercedes csapatát a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher, miután a német gárda bejelentette, Lewis Hamilton lesz Nico Rosberg csapattársa 2013-ban.

Schumacher elmondta, egyelőre még nem tudja, mit fog csinálni a következő esztendőben, és ugyan a pletykák arról szólnak, tárgyalásokat folytat a Sauber alakulatával, kifejtette, egyelőre még bizonytalan a jövője.

„Három nagyszerű évet töltöttem el ennél az istállónál, noha ez az időszak nem alakult olyan jól, mint szerettük volna” – vallotta be a hétszeres világbajnok.

„A legjobbakat kívánom Lewisnak és a csapatnak ahhoz, hogy elérjék azokat a sikereket, melyekért keményen dolgoztunk az elmúlt években.”

„Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és a srácoknak elkötelezettségükért. Most a következő versenyekre fogok fókuszálni.”

Ross Brawn, a Mercedes AMG csapatfőnöke elmondta, Schumacher alaposan kivette a részét a munkából az elmúlt években.

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani Michaelnek a Mercedes nevében azért, amiért az elmúlt három évben nagyban hozzájárult munkánkhoz” – így a csapatfőnök.

„Soha nem ingott meg energiája és elkötelezettsége – még akkor sem, amikor az eredmények nem feleltek meg várakozásainknak. Szeretnénk jól zárni az idei szezont – mint mindig, ezúttal is nagy öröm volt együtt dolgozni Michaellel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek