Biztatóak a Ferrari új motorjának tesztjei

Fotó: Scuderia Ferrari
GP CANADA F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Kimi Räikkönen, Ferrari,

Rendkívül optimistán várja a 2018-as Forma-1-es szezont a Ferrari csapata, új motorja ugyanis igazán biztató eredményeket produkált a próbapados teszteken.

Mivel az előttünk álló idény során egy versenyző már csak 3 erőforrást használhat fel büntetlenül, a gyártók a megbízhatóság és az élettartam növelésére fókuszálnak leginkább, emellett persze folyamatosan igyekeznek javítani a teljesítményen is.

A Ferrarinak tavaly bőven akadtak technikai problémái V6-os motorjával, az olaszok azonban a hírek szerint jelentős előrelépéseket tettek télen.

Lorenzo Sassi távozása után a Ferrari motorfejlesztéseit Corrado Iotti felügyeli, és úgy tudni, a 2018-as szezon későbbi szakaszában a Ferrari egy vadonatúj hengerfejet is bevet majd, mellyel azt kívánja elérni, hogy a Mercedeshez hasonlóan jelentősen növelni tudja teljesítményét az időmérő edzéseken.

A Ferrari azonban radikális módosításokat egyelőre nem hajtott végre V6-os erőforrásán, hiszen a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt – ennek ellenére persze intenzív munka folyik Maranellóban, hiszen az idei évre szigorítottak az olajégetésre vonatkozó regulákon is.

A hírek szerint a Ferrarinál egyelőre nagyon elégedettek a próbapados futásokkal, a számok pedig azt mutatják, okuk van ara, hogy optimistán várják a 2018-as idényt. Ráadásul nemcsak a megbízhatóság, de a teljesítmény is javulhat: úgy tudni, a Ferrari motorja a próbapadon már az 1000 lóerős teljesítményt is elérte.

A csapat új autója jövő csütörtökön, február 22-én mutatkozik majd be, a téli tesztek pedig február 26-án kezdődnek Barcelonában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!