Blama: Gyengére sikeredett Gasly hazai hétvégéje - F1VILÁG.HU

Blama: Gyengére sikeredett Gasly hazai hétvégéje

HIRDETÉS
A Red Bull Racing francia pilótája, Pierre Gasly nem tudott pontot szerezni hazai nagydíján. Ez idén már a harmadik alkalom volt, hogy a legjobb tízen kívül végzett, ráadásul csapattársa, Max Verstappen a negyedik lett, ami még inkább fájó pont.
Fotó: Red Bull Racing

Egyelőre nem éppen úgy alakul a Red Bullos kaland Gasly számára, ahogyan azt várta volna. Teljesítménye jócskán elmarad csapattársáétól, ezúttal pedig még a hazai közönség támogató ereje sem segített. 

A francia mai futamát már a tegnapi kvalifikáció megpecsételte, hiszen a leglágyabb keverékű gumin jutott be az időmérő utolsó szakaszába, így ezen a garnitúra abroncson kellett rajtolni az 57 fokos aszfalton. Pierre értelemszerűen nem volt elégedett, de siránkozás helyett, inkább a gyenge forma okát szeretné kideríteni. 

„A harmadik szabadedzés még rendben volt, de aztán elmentünk rossz irányba a beállítások terén, így már a kvalifikáción sem tudtam jó tempót autózni, ma is négy kerékkel csúszkáltam a pályán. Keményen szenvedtünk, nem volt meg az autó tapadása. Még nem tudjuk a probléma okát, ilyen még nem történt korábban, de az biztos, hogy ki kell elemezni az adatokat. Egyelőre nem értem a történteket”– nyilatkozta Gasly. 

Nagyon úgy néz ki, hogy a gondok nála lehettek, hiszen Verstappen simán hozta a kötelező negyedik helyet. A francia nem is kertelt, elismerte, hogy nem a körülményekkel volt a probléma.

A harmadik szabadedzésig nagyjából azonos tempónk volt Maxszel, de az időmérőre az én tempóm eltűnt. Sokat vesztettünk, rá kell jönnünk miért. A Honda jól dolgozik, ez pozitív és folyamatosan azon vannak, hogy fokozzák a motorok teljesítményét– zárta némi pozitív gondolattal Pierre. 

A francia jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, de előnye kezd fogyni a mögötte lévő Carlos Sainzhoz képest. A csapatfőnök, Christian Horner a szezon elején elmondta, hogy kap időt tőlük az anyacsapathoz felkerülő pilóta. Azonban, ha nem teljesít jobban, hamar elfogyhat a Red Bull türelme és nem ő lenne az első, aki szárnyaszegetten repül az osztrákoktól. 

***FRISSÍTÉS: Gasly végül a 10. helyen zárta a versenyt, a leintést követően ugyanis Daniel Ricciardo 10 másodperces időbüntetést kapott. A Red Bull francia pilótája így 1 ponttal zárta a franciaországi hétvégét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!