Bocsánatkéréssel tartozik a Red Bull Gaslynak

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 15: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 15, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1YQPFJ9PH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko azt mondja, „bocsánatkéréssel tartoznak” Pierre Gaslynak, amiért egy „hülye hibával” tönkretették a francia versenyző melbourne-i időmérőjét.

Gasly számára kiábrándítóan alakult az Ausztrál Nagydíj kvalifikációja: az ifjú versenyző csak a 17. helyről rajtol vasárnap, miután már a Q1-ben kiesett szombaton.

Az első szakaszban Gasly és csapattársa, Max Verstappen is egyetlen lágygumis gyorskörrel próbált továbbjutni a Q2-be.

Gasly kezdetben Verstappen előtt állt a táblázaton, a holland azonban ugyanazzal a gumigarnitúrával javítani tudott, és mivel a riválisok is gyorsultak, Gasly végül a 17. helyre csúszott vissza.

Helmut Marko elárulta, a Red Bull elszámolta magát abban, hogy mi is lehet a még bejutó köridő, és hogy „mennyit is hozna egy második szett gumi”.

„Egy hülye hiba a stratégáinktól, és ezért a hülye hibáért elnézést kell kérnünk” – mondta a Red Bull tanácsadója a Motorsport.com-nak.

A csapatot irányító Christian Horner már kissé diplomatikusabban fogalmazott.

„Sajnos Gasly második köre az első gumiszettel nem volt gyorsabb, ahogy Maxnek” – magyarázta.

„Az első szettre támaszkodtunk ezzel akartunk továbbjutni – sajnos nem jött össze neki. Utólag már könnyű okosnak lenni, könnyű azt mondani, hogy egy újabb garnitúrára lett volna szükségünk. Nyilván nagyon szoros a küzdelem, és frusztráló ez számára az első időmérőn, de meggyőződésem, hogy erős versenyt fut majd innen holnap.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!